Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2015

ΜΟΝΟ ΜΠΡΟΣΤΑ …. Όχι στην παλινόρθωση

 από τον πολιτικό μηχανικό Θεόδωρο Κ. Παπαϊωάννου

Από την αρχή του χρόνου περάσαμε μήνες  πυκνούς σε γεγονότα και βιώσαμε πρωτόγνωρες και ραγδαίες εξελίξεις.
Έχουν να κάνουν με τις επώδυνες  αλλαγές  στην πολιτική τροχιά όπως αυτή προσδιορίστηκε με τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου.
Μετά πέντε χρόνια Μνημονίων και τα πολιτικά-οικονομικά-κοινωνικά-ηθικά-ανθρωπιστικά συμπαρομαρτούντα  προέκυψε μια τολμηρή κυβέρνηση ,με ένα ρέκτη  πρωθυπουργό για να αλλάξει πλεύση στο σκάφος,  που όρθωσε το ανάστημα μέσα στον ‘’λάκκο των λεόντων ‘’ , να διαπραγματευτεί για έναν διαφορετικό δρόμο για την Ελλάδα και τους πολίτες της.
Έγιναν λάθη καθοδόν με αποτέλεσμα την συνθηκολόγηση με μια νέα επώδυνη τιμωρητική συμφωνία με τους δανειστές και  υποτίθεται εταίρους μας.
Ο  τολμητίας Αλέξης Τσίπρας απευχόταν  μια τέτοια επονείδιστη συμφωνία  αλλά υπέκυψε προ της ‘’λαιμητόμου ’’  της άτακτης χρεοκοπίας και των capital controls  στις ελληνικές τράπεζες.
Όμως η τροχιοδεικτική βολή για  αλλαγή πλεύσης του σκάφους  έγινε και είναι αναμφισβήτητο  ότι το σκάφος ακολουθεί αυτή την πορεία.
Την Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου καλούμαστε να δείξουμε με την ψήφο μας  αν θέλουμε το σκάφος να πορευθεί αταλάντευτα  στη γραμμή πλεύσης της 25ης Ιανουαρίου για να βγει από τον κυκλώνα της κρίσης με όρους αξιοπρέπειας που δεν θα ευτελίζουν  την Ελλάδα σε πειθήνιο όργανο εκείνων που εποφθαλμιούν τον «πλούτο» της και τη γεωπολιτική της θέση και θέλουν να τα αλώσουν μέσω της οικονομικής εξάρτησης και του σπειροειδούς χρέους .
Αν μετά  πέντε μάλιστα χρόνια (στις 25ης Ιανουαρίου η μετά το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου) το βάρος των προσδοκιών να ήταν υπερβολικό και ασήκωτο  για τι πραγματικά μπορούσαν να γίνουν,  άλλο τόσο ανάρμοστη  είναι η  απογοήτευση και η μελαγχολία που ίσως πρόσκαιρα παρεισέφρησαν από τη  πρόσκαιρη διάψευση κάποιων προσδοκιών και επιβάλλεται όσο ποτέ άλλοτε συνέχιση  πορείας μέσα σε ένα κλίμα ρεαλισμού ,οράματος και ‘’βίαιης ωρίμανσης’’
Σε αυτή την μεγάλη προκλητική πορεία  προσκαλούνται  και πρέπει να συνδράμουν όλες οι πολιτικές , κοινωνικές και παραγωγικές δυνάμεις του τόπου που έμειναν αλώβητες  από  το παλιό  το φθαρμένο, το διεφθαρμένο.
Σας υπενθυμίζω ότι στην ιστορία υπάρχουν περιπτώσεις που μετά από μια μεγάλη αλλαγή επήλθε η κόπωση η απογοήτευση, η τιμωρητική διάθεση με συνέπεια την παλινόρθωση των παλαιών καθεστώτων που πάντα για τους λαούς  είχαν οδυνηρές  επιπτώσεις ,κάτι που δεν πρέπει να ξεχνάμε  όταν φτάσουμε στην κάλπη.
 Οι ‘’σειρήνες’’  κάποιων ανύπαρκτων , ανεφάρμοστων , ανεδαφικών ή ουτοπικών  για την ώρα σχεδίων από κάποιους που θέλουν μόνιμα και επί του ασφαλούς να καταγγέλλουν χωρίς να αναλαμβάνουν  και ευθύνη  δεν πρέπει να παραπλανήσουν τον ‘’Οδυσσέα’’ και να δελεάσουν το πλήρωμα αλλά  να συνεχίσουν  αταλάντευτοι στη ίδια γραμμή 
Δεν θα είναι ανθόσπαρτες οι επόμενες ημέρες Υπάρχει όμως προοπτική και θέληση απεγκλωβισμού της χώρας μας από τις επαχθείς συμφωνίες από το παλιό το σάπιο το φθαρμένο, το διεφθαρμένο ,το τυμπανιαίο και το οδωδός
Εμείς διαλέγουμε και ως πολίτες αυτής της χώρας αξίζουμε να βαδίσουμε απαρέγκλιτα  στη νέα γραμμή πλεύσης ….Το στελεχιακό  δυναμικό της Βοιωτίας-από τα καλύτερα  στην Ελλάδα- με ηθικό και θεωρητικό εξοπλισμό, με συγκροτημένο πολιτικό λόγο, με διαπιστευτήρια επαγγελματικής ,επιστημονικής και πολιτικής εμπειρίας ,με ιδεολογική συνέπεια αποτελεί ασφαλή και ανεκτίμητη εγγύηση…..


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου