Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2015

Ο ΣΥΡΙΖΑ ήρθε για να μείνει και θα μείνει. Θα κυβερνήσει τη χώρα και θα αλλάξει τον τόπο

  Από τον πολιτικό μηχανικό Θεόδωρο Κ. Παπαϊωάννου
 Στις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου  διαψεύσθηκαν παταγωδώς οι «Κασσάνδρες» εντολοδόχοι των «κέντρων»  που απομυζούν την ικμάδα της χώρας μας.
Οι Έλληνες  με  την πεντακάθαρη, αδιαμφισβήτητη  και αποστομωτική ετυμηγορία των ανέθεσαν  στον ΣΥΡΙΖΑ και στον Αλέξη Τσίπρα:
1ον να υλοποιήσει όσο το δυνατόν ανώδυνα για τους πολλούς τη δύσκολη συμφωνία με τους δανειστές
2ον να βρει και  να εφαρμόσει  ένα πρόγραμμα  εναλλακτικών μέτρων σταθεροποίησης της οικονομίας και παραγωγικής ανασυγκρότησης, για να βγει η χώρα  με την γονατισμένη από τη λαίλαπα των μνημονίων κοινωνία  από τη μέγγενη της κρίσης .
3ον Να ξεριζώσει τα χρονίζοντα «καρκινώματα»  , να καθαρίσει τη  «κόπρο του Αυγεία» της διαφθοράς ,  να καυτηριάσει τη «λερναία Ύδρα» της διαπλοκής, που μπλοκάρουν κάθε αλλαγή και στη θέση τους να αναδείξει τις  απαιτούμενες προοδευτικές μεταρρυθμίσεις .
4ον Να αποβάλλει την «αρρενωπότητα και το κιμπαριλίκι»  Μεϊμαράκη, τις «πυγολαμπίδες »  Φώφης, τις ποταμίσιες «μπουρμπουλήθρες »του Σταύρου  και  του Λαφαζάνη  τον «αριστερό μητσοτακισμό» ( ‘’καλύτερα να σου βγει το μάτι παρά το όνομα’’ .Μέχρι και ο Κυριάκος  τώρα που πάει για αρχηγός λέει:  ’’να με κρίνετε απ΄ τις ιδέες μου και όχι απ΄ το όνομα…’’ Αλήθεια αυτό το κόμμα μπούχτισε από δυναστείες, βαρόνους,ladies , καμαρίλα-και τον Χάμιλτον,τον καλύτερο οδηγό της Φόρμουλα1 να επιλέξουμε , με ένα σαράβαλο δεν υπάρχει περίπτωση να τρέξει καλά-δήλωσε για τη ΝΔ ο Ν.Δένδιας,14.102015 )
Με αυτά έκλεισε ο κύκλος μεταπολίτευσης, ξεκίνησε η αναδιάταξη του πολιτικού σκηνικού ....και διαψεύστηκε η θεωρία της «αριστερής παρένθεσης»
Πέρα  όμως αυτών η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ:
- Κατέρριψε το αήττητο  των κυρίαρχων πολιτικών και χρηματοπιστωτικών   συσχετισμών που  με όπλο το χρέος καταδυναστεύουν τους λαούς της Ευρώπης.
- Χαλύβδωσε το όραμα για μια Ευρώπη της αλληλεγγύης, της δικαιοσύνης και του κοινωνικού κράτους
- Άνοιξε το δρόμο για να περάσει  η Αριστερά σε ολόκληρη την Ευρώπη.
Περίοδος χάριτος ουδεμία και η νωπή εντολή  είναι  η τελευταία ευκαιρία  στην Αριστερά για να αποδείξει ότι δεν μόνο κέντρο εκπομπής διαμαρτυρίας  αλλά πρωτίστως δύναμη αλλαγής.
Ότι δεν βρίσκεται ψηλά στο θεωρείο , αλλά κάτω στην αιχμή του  δόρατος  της πολιτικής  και της πράξης , ότι ζυμώνεται  καθημερινά με  την κοινωνία, ότι δεν εξαντλείται σε βαθυστόχαστες αναλύσεις και τσιτάτα, αλλά παράγει έργο γιατί παραφράζοντας τον απόστολο Ιάκωβο: «λόγος άνευ έργων νεκρός εστί»
Ο Αλέξης Τσίπρας αποδείχτηκε  ισχυρός   παίκτης  στην πολιτική σκακιέρα και σ΄ αυτόν πιστώνεται η νίκη και καλείται:
 - να δρομολογήσει τη μετάβαση  από το παλιό το φθαρμένο και διεφθαρμένο στο νέο που ευαγγελίστηκε.
- να κυβερνήσει ίσως και λίγο στιβαρά ,χωρίς τις παραφωνίες  του 8μήνου και όχι  με αρεστά αλλά με τα άριστα  πρόσωπα που θα ανακαλύψουν τα ισοδύναμα .
-  να λειτουργήσει  με την κοινωνία παρούσα και ενεργή, με ανοιχτές τις πόρτες στον λαό , με το κόμμα «συλλογικός διανοούμενος», αλλά και «συλλογικός εργάτης».
Όχι κυβερνητική ορντινάντσα , αλλά αρωγό και  εγρήγορο  σε ότι αφορά την κυβερνητική μηχανή και το παραγόμενο έργο της.
Σε μια Ελλάδα που την έγδαραν τα πρόσωπα  που την κυβέρνησαν  και την έκαψαν τα ίδια πολιτικά «τζάκια», στο χέρι του είναι να αναδειχθεί στον ηγέτη αναμορφωτή  που της χρειάζεται
Υπάρχει σημαντική  ποιοτική διαφορά ανάμεσα στις  εντολές 25.1  και 20.9.  Αν η πρώτη περιείχε το στοιχείο  του ενθουσιασμού, στην πρόσφατη σφυρηλατήθηκε  μια  ώριμη, προσγειωμένη , ισχυρή σχέση πολιτικής και κοινωνικής νομιμοποίησης με την κοινωνία, αφού ΣΥΡΙΖΑ και Τσίπρας πέρασαν  δια πυρός και σιδήρου .  Αυτό το σπάνιο  φαινόμενο , μπορεί να γίνει  και ευοίωνη αφετηρία.
Πρωθυπουργέ μου έχεις  στόφα ηγέτη ,  αλλά  οι θριαμβευτές Ρωμαίοι στρατηγοί για να ξεφύγουν από το σύμπλεγμα Ύβρις-Νέμεσις έβαζαν σκλάβους πίσω τους να τους φωνάζουν «Μemento mori» ( Να θυμάσαι, είσαι θνητός) 

 τ. Κοινοτάρχης Βαγίων-τ. Γεν. Γραμ. ΚΕΔΚΕ - τηλ /fax 2262022177- κιν 6997189448
https://www.facebook.com/theodore.papaioannou   http://kadmos35.blogspot.gr





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου