Πέμπτη, 7 Νοεμβρίου 2019

Σήμερα Υποδεχόμαστε στην Βοιωτία τον Αλέξη Τσίπρα , όλες και όλοι εμείς που:

 1ο αντισταθήκαμε στις συνέπειες της κρίσης και τις πολιτικές λιτότητας, στην περιθωριοποίηση του κόσμου της εργασίας, στην υποβάθμιση του δημοσίου χώρου,στην  εκποίηση του πλούτου της χώρας ,την ιδιωτικοποίηση της παιδείας και της υγείας.
 2ο βρεθήκαμε όλα τα προηγούμενα χρόνια απέναντι στην ιδιοτέλεια, στον ακραίο ατομισμό και ανταγωνισμό που οδηγεί σε ένα πόλεμο όλων έναντιoν όλων, στην περιθωριοποίηση των ευάλωτων κομματιών της κοινωνίας, των γυναικών, και των νέων.

3ο  παλέψαμε να μετατρέψουμε αυτές τις αντιστάσεις σε εφαρμόσιμες πολιτικές, με επιτυχίες και αποτυχίες, αλλά που θέλουμε να συνεχίσουμε να παλεύουμε για ένα άλλο οικονομικό, κοινωνικό, πολιτικό, πολιτιστικό μοντέλο στην Ελλάδα και στην Ευρώπη.
4ο πιστεύουμε στις αξίες της ελευθερίας, της κοινωνικής προόδου, της δημοκρατίας, της κοινωνικής δικαιοσύνης και της αλληλεγγύης.
5ο  οραματιζόμαστε μια κοινωνία απαλλαγμένη από την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο και αγωνιούμε για τη βιωσιμότητα του πλανήτη.
6ον  εμπνεόμαστε από τους μεγάλους αγώνες του χθες , τις ιστορικές παρακαταθήκες του ελληνικού λαού για δημοκρατία, εθνική ανεξαρτησία και κοινωνική απελευθέρωση.
7ον  εμπνεόμαστε από τις πιο λαμπρές παραδόσεις της Αριστεράς στο τόπο μας :
-          οι μεγαλύτερες ηλικίες απ‘  το ΕΑΜ , την Εθνική Αντίσταση, τους δημοκρατικούς αγώνες κατά του μετεμφυλιακού κράτους, τον αγώνα του 114, τον αντιδικτατορικό αγώνα και την εξέγερση του Πολυτεχνείου, το μεταπολιτευτικό κύμα του ριζοσπαστισμού και τη μεγάλη δημοκρατική έκρηξη του ΄81 παρά τις όποιες αντιφάσεις της.
-          Οι νεότερες που διαμορφώσαμε τη πολιτική μας συνείδηση στα κινήματα ενάντια στη νεοφιλελεύθερη παγκοσμιοποίηση,στους αγώνες για την υπεράσπιση του δημόσιου πανεπιστημίου, στις μεγάλες λαϊκές κινητοποιήσεις κατά της λιτότητας των μνημονίων και στις κινητοποιήσεις για τη προστασία του περιβάλλοντος κατά της κλιματικής αλλαγής
 8ο  συναντηθήκαμε πρόσφατα στους εκλογικούς αγώνες του ΣΥΡΙΖΑ και της Προοδευτικής Συμμαχίας αλλά και σε όλα τα πολύμορφα προοδευτικά κοινωνικά κινήματα.
                                       Όλες και όλοι  λοιπόν εμείς
που από διαφορετικές πολιτικές αφετηρίες  ( αριστεροί, σοσιαλιστές, οικολόγοι , προοδευτικοί δημοκρατικοί πολίτες του κέντρου , του φεμινιστικού κινήματος που υπερασπίζονται ατομικά,  κοινωνικά δικαιώματα και ελευθερίες ) ,                                             
                                           Ενώνουμε
 τις δυνάμεις μας για να οικοδομήσουμε την Αριστερά της εποχής μας,
                                        και   Καλούμε
όλους τους Δημοκρατικούς και προοδευτικούς πολίτες να ενταχθούν στον ΣΥΡΙΖΑ– Προοδευτική Συμμαχία.
                               να Συνδιαμορφώσουμε
καθ’ οδόν προς το 3ο Συνέδριο-τομή, ένα κόμμα αριστερό, μαζικό, λαϊκό, ριζοσπαστικό, δημοκρατικό που θα εκπροσωπεί τα συμφέροντα της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας και θα δίνει ρεαλιστικές και προοδευτικές απαντήσεις σε όλα τα σύνθετα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα και ο λαός μας.
                                  Βοιωτές και Βοιωτοί
 Οι καιροί επιβάλλουν την συντεταγμένη οργανωτική μας ανασυγκρότηση, αριθμητική ,κοινωνική και ποιοτική μας διεύρυνση, την ώσμωση με την τοπική κοινωνία
Έτσι ο ΣΥΡΙΖΑ Βοιωτίας θα είναι πιο δυνατός, πιο ενεργός, πιο παρεμβατικός, πιο διεκδικητικός.
 Είναι ο μόνος τρόπος να αντιμετωπίσουμε μαζί τις όλο και περισσότερες κυβερνητικές προκλήσεις που ήδη δοκιμάζουν την κοινωνική συνοχή,  τη δικαιοσύνη,  την αλληλεγγύη, τα δικαιώματα και τη Δημοκρατία.

από τον Θεόδωρο Κ. Παπαϊωάννου πολιτικό μηχανικό ΕΜΠ*
  
τ.Κοινοτάρχης Βαγίων-τ. Γεν. Γραμ. ΚΕΔΚΕ - τηλ /fax 2262022177-   κιν 6997189448   Επαμεινώνδου71  Θήβα - theopapaio@gmail.com   http://kadmos35.blogspot.gr https://www.facebook.com/theodore.papaioannou            

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου