Τετάρτη, 22 Μαΐου 2019

Κίνηση «ματ» του Α.Τσίπρα η υποψηφιότητα για την Ευρωβουλή του Πέτρου Σωκ.Κόκκαλη.

από την Χαρίκλεια Παπαϊωάννου υποψήφια του συνδυασμού «Στερεά…Υπεροχής» για την Περιφέρεια Στερεάς υπό τον Δημήτρη Αναγνωστάκη                                            

Παρακολούθησα τις επισκέψεις του υποψήφιου  ευρωβουλευτή Πέτρου Σωκ.Κόκκαλη στη Λιβαδειά και τη Λαμία και μεταφέρω στα όσα κατέγραψα και είδα:
 Επίσκεψη σε Λιβαδειά   11.5.2019
Στο επίκεντρο της ανοιχτής συζήτησης της δημάρχου Λιβαδειάς, Γιώτας Πούλου με τον υποψήφιο ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και εκπρόσωπο της πολιτικής κίνησης ΚΟΣΜΟΣ, Πέτρο Κόκκαλη στον τόπο καταγωγής του, τη Λιβαδειά, τέθηκε «επί τάπητος» η μετάβαση από την Ευρώπη των περιφερειών στην Ευρώπη των πόλεων.
Γιώτα Πούλου και Πέτρος  Κόκκαλης μίλησαν για τη σύνδεση της τοπικής αυτοδιοίκησης με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς αλλά και για τη συνεργασία τους το 2015-2016, στη διαχείριση των προσφυγικών κυμάτων.
Η Αριστερά  είναι μέρος της οικογενειακής μου παράδοσης. Μεγάλωσα σε ένα βαθιά δημοκρατικό περιβάλλον, με ισχυρές αναφορές στους αγώνες της Αριστεράς. Ο παππούς μου, Πέτρος Κόκκαλης, είναι ένα παράδειγμα αγωνιστή του Κομμουνιστικού Κόμματος, ανάμεσα σε πολλά άλλα.  Οι ρίζες του είναι από την Αράχωβα και τη Λιβαδειά. Είμαι πολύ υπερήφανος γι αυτόν και  θα μπορούσα να σας μιλάω ώρες για τα όσα έχει κάνει. Φέρω το όνομα του και είναι μεγάλη τιμή. Εμπνέομαι από την αλληλεγγύη και τις συλλογικές μάχες που έδωσε για ένα καλύτερο κοινό μέλλον, αξίες που αποτέλεσαν βασικούς πυλώνες του αριστερού
κινήματος. Από την άλλη, εγώ έχω τη δική μου διαδρομή, δίνω τους αγώνες του σήμερα για τα μεγάλα κοινωνικά ζητήματα της εποχής. Στο τέλος της μέρας ας κριθώ για το σύνολο των πράξεων και των αποτελεσμάτων μου. Η προσφορά των ανθρώπων δεν σχετίζεται με την καταγωγή τους, αλλά με το τι κάνουν, πόσο συμβάλλουν στην κοινή υπόθεση με τη δική τους δράση. Όμως δεν ζητώ μερίδιο από την ιστορία του παππού μου.Ο παππούς μου, γεννήθηκε το Σεπτέμβρη του 1896 στη Λιβαδειά και θεωρώ πως τίμησε τα πατρογονικά εδάφη με τη στάση ζωής του, αφήνοντας ανεξίτηλο το αποτύπωμά του στην Ιστορία. Θυσίασε τα πάντα για τις ιδέες του.
Αν και γνώριζε καλά πως η δράση και οι επιλογές του θα έβαζαν σε περιπέτειες εκείνον και την οικογένειά του, λειτουργούσε μέχρι την τελευταία του πνοή με ένα βαθύ ανθρωπισμό και ευαισθησία μπρος στην κοινωνική εξαθλίωση της εποχής του, δίχως ποτέ να έχει προσωπικές φιλοδοξίες. Υπήρξε μια πολύ σημαντική μορφή της χειρουργικής με πρωτοποριακές επεμβάσεις διεθνώς, ευρύ και ριζοσπαστικό ερευνητικό έργο, το οποίο είχε παγκόσμιο απόηχο.
Να φανταστείτε πως όταν επέστρεψε από τις σπουδές του στο Βερολίνο, η Σύγκλητος των ιατρών-καθηγητών στην Ελλάδα τον πολέμησαν γιατί επισήμανε διαρκώς τα λάθη τους.
Έπειτα με την κήρυξη του ελληνοϊταλικού πολέμου, παρ’ ότι είχε διοριστεί διευθυντής χειρουργείων σε δύο μεγάλα νοσοκομεία των Αθηνών, εκείνος προτίμησε να αφήσει τη γυναίκα του και το νεογέννητο πατέρα μου και να φύγει ως εθελοντής στην πρώτη γραμμή του μετώπου.
 Με την επικράτηση των Γερμανών και την Κατοχή, οι Ναζί τον έβλεπαν ως πιθανό υπουργό γιατί είχε σπουδάσει στη Γερμανία, αλλά εκείνος τους απάντησε σε επιστολή του, μαζί με κάποιους άλλους καθηγητές, «Καμία συνεργασία με τον κατακτητή, είμαστε εναντίον σας». Πέρα, όμως, από τη γνωστή αντιστασιακή δράση του ως κομμουνιστής, έθεσε εαυτόν στο κοινωνικό σύνολο ως γιατρός, εξυπηρετούσε τους πάντες -και ειδικά τον προσφυγικό κόσμο- ενώ υπάρχουν μαρτυρίες που αναφέρουν πως όποιος δεν είχε χρήματα, πήγαινε σε εκείνον να τον χειρουργήσει.
Εν ολίγοις, από έναν τέτοιον άνθρωπο μόνο έμπνευση μπορείς να αντλείς και να νιώθεις περηφάνια. Όμως, δεν ζητώ μερίδιο από την ιστορία του.
Στην επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ για το Ευρωψηφοδέλτιο δεν έπαιξε ρόλο το επίθετο «Κόκκαλης»,
αλλά το κοινό έδαφος, οι κοινές ανησυχίες για το μέλλον που αμοιβαία διακρίναμε στις συζητήσεις μας με τον κ. Τσίπρα. Είναι ένας έμπειρος πολιτικός που αντιλαμβάνεται τις σύγχρονες προκλήσεις, γνωρίζει πως η Ε.Ε βρίσκεται πλέον σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι. Εάν δεν ενισχυθεί η δημοκρατία στην Ευρώπη και στα όργανά της, τότε είμαστε καταδικασμένοι να ζήσουμε μια νέα μορφή μεταφασισμού που θα πηγάζει από τις ακραίες νεοφιλελεύθερες πολιτικές που είδαμε να εφαρμόζονται τα προηγούμενα χρόνια.  Ας αφήσουμε, λοιπόν, στην άκρη τα επώνυμα και ας σταθούμε στις πράξεις καθενός.
Όσο για τον  ΣΥΡΙΖΑ, έχω να πώ ότι είναι μια μεγάλη πολυσυλλεκτική παράταξη και εκτιμώ πως είναι απαραίτητο να υπάρχει στο εσωτερικό του μια συζήτηση, πόσο μάλλον όταν μιλάμε για μια πρωτοβουλία σύγκλισης προοδευτικών δυνάμεων.
Δεν είναι φυσιολογικό να συζητούνται τα χαρακτηριστικά αυτής της συμμαχίας; Το ζητούμενο είναι μέσα από το γόνιμο διάλογο να βρίσκουμε κοινό έδαφος για το μέλλον. Όταν βέβαια η κριτική αποκτά μικροκομματικά χαρακτηριστικά τότε είναι αρνητική για ένα κόμμα της κυβερνώσας αριστεράς.
 Στην κίνηση "ΚΟΣΜΟΣ” έχουμε ως πυξίδα τον Παγκόσμιο Στόχο 17, ο οποίος ορίζει ως βασικό εργαλείο για την αλλαγή πορείας τη γενικευμένη συνεργασία σε όλα τα επίπεδα. Συμμετέχουμε σε συσπειρώσεις κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων, που θέτουν ως προτεραιότητα την υπεράσπιση των αξιών του ανθρωπισμού, της αλληλεγγύης, της ελευθερίας, της δημοκρατίας, των ανθρώπινων δικαιωμάτων, της προστασίας του περιβάλλοντος, της διασφάλισης των φυσικών πόρων, της κοινωνικής συνοχής, απέναντι στο φόβο και τον ακραίο συντηρητισμό.
Με αυτό το σκεπτικό, ανταποκριθήκαμε στο κάλεσμα του ΣΥΡΙΖΑ για τη δημιουργία ενός ευρύτερου μετώπου δημοκρατικών δυνάμεων ενόψει των ευρωεκλογών, σε μια ιστορική στιγμή για την Ευρώπη. Προσερχόμαστε, λοιπόν, στην πλατιά ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ που σηματοδοτεί αυτό το ψηφοδέλτιο με σκοπό να συμβάλουμε στην αναχαίτιση του ακραίου συντηρητισμού στην Ευρώπη, αλλά και στην ηχηρή ανάδειξη των Παγκόσμιων Στόχων ως κεντρική προτεραιότητα στη λήψη των αποφάσεων σε Ευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο.
Σε πολλούς φαντάζει οξύμωρο, την ώρα που η χώρα μας ταλανίζεται από μια σειρά άλλων σημαντικότερων προβλημάτων, συχνά στις προεκλογικές ομιλίες και παρεμβάσεις επικεντρώνομαι  στην κλιματική αλλαγή Ως κίνηση πολιτών "ΚΟΣΜΟΣ”υιοθετούμε ως πολιτικό πλαίσιο τους 17 Παγκόσμιους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ. Οι Παγκόσμιοι Στόχοι ενσωματώνουν εργαλεία μέτρησης πολιτικών για την αποκατάσταση των κοινωνικών ανισοτήτων, την περιβαλλοντική βιωσιμότητα του πλανήτη, την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και τη συλλογική ευημερία των σύγχρονων κοινωνιών.
Aποτελούν μία παγκόσμια συμφωνία για τον τρόπο με τον οποίο η ανθρωπότητα θα φτάσει στο 2030 με όρους που θα διασφαλίζουν τις επόμενες γενιές, την κοινωνική συνοχή και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Ο ΚΟΣΜΟΣ είναι μία κίνηση πολιτών που εμπνέεται από τις αρχές της αειφορίας, της καινοτομίας, της αλληλεγγύης, των ανθρώπινων δικαιωμάτων και της βιώσιμης ανάπτυξης. Δημιουργήθηκε από ενεργούς πολίτες με κοινωνική δράση σε περιβαλλοντικές και ανθρωπιστικές οργανώσεις, στον χώρο της νεοφυούς και καινοτόμου επιχειρηματικότητας και σε επιστημονικούς τομείς που αφορούν την περιβαλλοντική διαχείριση και τη βιώσιμη ανάπτυξη. Ο ΚΟΣΜΟΣ ιδρύθηκε με τη φιλοδοξία να συμβάλλει στον επαναπροσανατολισμό της πολιτικής προς την κατεύθυνση της βιώσιμης ανάπτυξης, της συλλογικής ευημερίας και της προόδου στην Ελλάδα, την Ευρώπη και τη Γη. Στόχος μας είναι η προαγωγή των Παγκόσμιων Στόχων και η ένταξή τους στην ατζέντα των πολιτικών διεργασιών στην Ελλάδα και την ΕΕ.
Καταρχάς, πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι η κλιματική αλλαγή είναι το πλέον φλέγον ζήτημα της εποχής μας καθώς συνδέεται και έχει δραματικές επιπτώσεις παντού: από την οικονομία και την κοινωνική συνοχή έως την προάσπιση της δημοκρατίας, την προσφυγική κρίση και την άνοδο της ακροδεξιάς. Βρισκόμαστε σε ένα εξαιρετικά κομβικό σημείο της ιστορίας.
Τα τελευταία χρόνια καταγράφονται, παγκοσμίως, τεράστιες μετακινήσεις πληθυσμών, οι οποίες οφείλονται κατά κύριο λόγο στην επίδραση της κλιματικής αλλαγής στην οικονομία, αυξάνοντας τις κατά τόπους διαμάχες για τους περιορισμένους πόρους.
Ο αριθμός μάλιστα, το 2017, των ανθρώπων που εκτοπίστηκαν από τον τόπο τους λόγω κλιματικής αλλαγής ήταν μεγαλύτερος απ’ ότι εξαιτίας των ένοπλων συγκρούσεων.
Αν δεν δράσουμε άμεσα και ανέβει και άλλο η μέση θερμοκρασία του πλανήτη, τότε οι επιπτώσεις θα είναι ακόμα πιο δραματικές.
Μεγαλύτερες προσφυγικές ροές και περισσότεροι άνθρωποι εγκλωβισμένοι χωρίς μέλλον. Η επόμενη Ευρωβουλή θα κληθεί να σχεδιάσει τι θα κάνει η Ευρώπη μπροστά στις μεγάλες προκλήσεις μέχρι το 2030.
Ο λόγος που κατέρχομαι στις Ευρωεκλογές είναι για να θέσουμε με έμφαση για πρώτη φορά, σε ευρωπαϊκό επίπεδο, τους 17 παγκόσμιους στόχους βιώσιμης ανάπτυξης στην κεντρική πολιτική ατζέντα. Πρέπει να καταλάβουμε όλοι μας ότι η μεταστροφή της οικονομίας σε οικονομία χωρίς άνθρακα, η αντιμετώπιση της αύξησης της θερμοκρασίας στον πλανήτη, η κυκλική οικονομία κι η κατεύθυνση της τεχνολογίας και της νοητής νοημοσύνης, είναι οι μάχες του σήμερα και απαιτούνται ευρύτερες συγκλίσεις.
Προσδοκώ, είτε εκλεγώ είτε όχι, να υποστηριχτώ από ανθρώπους που πιστεύουν στο πολιτικό πρόγραμμα που προωθούμε ως κίνηση πολιτών «ΚΟΣΜΟΣ» και εμπνέονται από τις αρχές της αειφορίας, της καινοτομίας, της αλληλεγγύης, των ανθρώπινων δικαιωμάτων και της βιώσιμης ανάπτυξης.
Η πολιτική κίνηση «ΚΟΣΜΟΣ» ιδρύθηκε με τη φιλοδοξία να συμβάλλει στον επαναπροσανατολισμό της πολιτικής προς την κατεύθυνση της βιώσιμης ανάπτυξης, της συλλογικής ευημερίας και της προόδου στην Ελλάδα, την Ευρώπη και τη Γη. Στόχος μας είναι η προαγωγή των Παγκόσμιων Στόχων και η ένταξή τους στην ατζέντα των πολιτικών διεργασιών στην Ελλάδα και την ΕΕ.
Στο πολιτικό πρόγραμμά μας υιοθετούμε τους 17 Παγόσμιους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ, με βασικούς άξονες την ευημερία και την καλή ποιότητα ζωής για όλους, τη διασφάλιση της βιωσιμότητας των φυσικών πόρων, την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και ασφαλώς τα θεμελιωμένα ανθρώπινα δικαιώματα.
 Η επόμενη δεκαετία είναι μια περίοδος που απαιτούνται γενναίες αποφάσεις.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να διαμορφώσει ένα σχέδιο δράσης για την υλοποίηση των παγκόσμιων στόχων έως το 2030, αλλά και να προωθήσει με όλες  τις δυνάμεις της τη στρατηγική «Clean Planet For All» για μια οικονομία μηδενικού άνθρακα ως το 2050.
Την ίδια στιγμή, η Ελλάδα οφείλει να προχωρήσει άμεσα στην υλοποίηση του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για την Κλιματική Αλλαγή, το οποίο μεταξύ άλλων περιλαμβάνει αύξηση των ΑΠΕ (Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας) από 18% σε 32.1%.
Μιλάμε για επενδύσεις ύψους 32 δις τα οποία θα συμβάλλουν σημαντικά στην ελληνική οικονομία και ειδικά στη δημιουργία χιλιάδων ποιοτικών θέσεων εργασίας.
Την ίδια στιγμή, τα τελευταία χρόνια παρατηρούμε πολιτικές δυνάμεις που αμφισβητούν ευθέως και εχθρεύονται τη δημοκρατία και την οικουμενική εφαρμογή των  ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Έτσι, σήμερα, στοιχίζονται απέναντί τους προοδευτικές δυνάμεις που προσπαθούν να αμυνθούν και σε αυτή την πλευρά ανήκουμε και εμείς.
Το ζήτημα της κλιματικής κρίσης, θα επιδιώξω να αντιμετωπίσω άμεσα;  γιατί αποτελεί τη μεγαλύτερη πρόκληση που έχει να αντιμετωπίσει η ανθρωπότητα. Ο χρόνος πια μετράει αντίστροφα, δεν έχουμε άλλα περιθώρια να μένουμε αδρανείς. Η διακυβερνητική επιτροπή για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, με την τελευταία έκθεσή της, κατέστησε σαφές ότι έχουμε μόλις 11 χρόνια για να μειώσουμε στο μισό τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου, αν θέλουμε να ελπίζουμε ότι θα συγκρατήσουμε την αύξηση της θερμοκρασίας σε επίπεδο όπου είναι δυνατή η συνέχεια του ανθρώπινου πολιτισμού.
Αντιλαμβάνομαι τα προβλήματα της κλιματικής κρίσης ως υπαρξιακά για το ανθρώπινο είδος και πιστεύω ότι πρέπει να έχουν κεντρικό ρόλο στην πολιτική ατζέντα της ΕΕ και φυσικά παγκοσμίως. Αυτό είναι το πρόσημο της υποψηφιότητάς μου και για αυτά τα θέματα θα αγωνιστώ αν οι συμπολίτες μου με τιμήσουν με την ψήφο τους, για να τους εκπροσωπήσω στο Ευρωκοινοβούλιο.
Ρωτήθηκα αλλού  ποια είναι η άποψή μου  για τη συμμετοχή των νέων στην πολιτική.Αν Πιστεύω ότι το λεγόμενο braindrain έχει οδηγήσει τους νέους ανθρώπους να αδιαφορούν και να απέχουν από την πολιτική και απαντώ από εδώ:
 Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι τα παιδιά αυτά μεγάλωσαν στο πλαίσιο μιας παγκόσµιας οικονοµικής κρίσης και βίωσαν τα δεινά της ύφεσης στην Ελλάδα των μνημονίων. Πιστεύω πως οι νέοι αυτοί θα αποτελέσουν τη γενιά της μεγάλης ανατροπής. Οι νέοι άνθρωποι με τις πράξεις και τις αποφάσεις τους θα καθορίσουν το μέλλον. Ναι, οι προκλήσεις για τους νέους είναι πολλές, ωστόσο, υπάρχουν πολλές ευκαιρίες.
Ο ψηφιακός μετασχηματισμός που συντελείται στην οικονομία, την τεχνολογία και την κοινωνία, σε συνδυασμό με το πρόσταγμα του αειφορικού μετασχηματισμού της οικονομίας, αποτελούν εργαλεία για μια νέα μορφή ανάπτυξης που τα νέα παιδιά αντιλαμβάνονται αμεσότερα. Ακόμη, η τεχνολογία παρέχει τη δυνατότητα για αυξημένη διαφάνεια και αμεσότερη συμμετοχή των πολιτών. Αλλά πρέπει να προσπαθήσουμε και εμείς. Αποτελεί χρέος μας να δημιουργήσουμε τις συνθήκες, που θα ξανακερδίσουν την εμπιστοσύνη των νέων ανθρώπων στην πολιτική.
Επίσκεψη στη πόλη
Μετα την ομιλία του κατά σειρά επισκέφθηκε:
Α.  το 2ο  δημοτικό σχολείο Λιβαδειάς, ένα σχολείο που πρωτοπορεί αξιοποιώντας τις ευρωπαϊκές δυνατότητες και προσφέροντας ποιοτική εκπαίδευση και ψηφιακές δεξιότητες, και που το Ίδρυμα Κόκκαλη έκανε δωρεά 10.000

ευρώ για τη διαμόρφωση ειδικής εκπαιδευτικής αίθουσας με ψηφιακό εξοπλισμό.
Το ίδρυμα Κόκκαλη ανταποκρίθηκε σε αίτημα της Διεύθυνσης του σχολείου που είχε υποβληθεί από το καλοκαίρι του 2018 και ικανοποιήθηκε τον περασμένο Φεβρουάριο.
Δάσκαλοι, μαθητές και γονείς υποδέχθηκαν με ενθουσιασμό τον Πέτρο Κόκκαλη, που εγκαινίασε τη νέα αίθουσα.
 Β . έκανε και μία στάση στη «Γιορτή Ψωμιού» που πραγματοποιείται αυτές τις μέρες στην κεντρική πλατεία της πόλης, όπου τον υποδέχθηκε ο πρόεδρος των αρτοποιών Δημήτρης Γέρος  και δοκίμασε φρεσκοψημένα κουλούρια
Γ. τέλος στο Γενικό Νοσοκομείο της πόλης, όπου συζήτησε με τους διοικούντες και τους εργαζόμενους την πορεία αναστήλωσης του δημόσιου συστήματος υγείας και ενημερώθηκε για τη νέα Παιδιατρική Κλινική.
«Η ποιοτική δημόσια υγεία και δημόσια παιδεία είναι δικαιώματα που έχουν κατακτηθεί με αγώνες και αποτελούν τη βάση για τη βιώσιμη ανάπτυξη, σύμφωνα με τους Παγκόσμιους Στόχους 3 και 4 των Ηνωμένων Εθνών», ανέφερε ο κ. Κόκκαλης.
Επίσκεψη στη Λαμία   14.5.2019
Η βιώσιμη και ανθεκτική γεωργία, οι δράσεις για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης, καθώς και η καινοτομία και οι νεοφυείς επιχειρήσεις τέθηκαν στο επίκεντρο της ανοιχτής εκδήλωσης  του υποψηφίου ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και εκπροσώπου της πολιτικής κίνησης ΚΟΣΜΟΣ, Πέτρου Κόκκαλη στη Λαμία. Ο Πέτρος Κόκκαλης αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στην ανάγκη μιας προοδευτικής ριζοσπαστικής αλλαγής «ώστε να αφήσουμε έναν κόσμο ανθρώπινο για τα παιδιά μας».
Παράλληλα, έφερε παραδείγματα καινοτομίας και νεοφυούς επιχειρηματικότητας, σημειώνοντας: «Η νέα γενιά πρωτοπορεί μέσω της νεοφυούς επιχειρηματικότητας, η δύναμη της οποίας αυξάνεται ραγδαία καθώς η οικονομία μετατρέπεται σε οικονομία γνώσης. Σε αυτή τη νέα οικονομία, πρωταγωνιστές είναι τα καλά Πανεπιστήμια, το γρήγορο ίντερνετ και η συνεργασία μεταξύ νέων επιχειρηματιών και ερευνητών».
Νωρίτερα, ο κ. Κόκκαλης επισκέφθηκε τον αγροτικό συνεταιρισμό «La Mia Stevia», τον μεγαλύτερο παραγωγό στέβιας στην Ευρώπη. Ο πρόεδρος, Λεωνίδας Ζέρβας και ο διευθύνων σύμβουλος του συνεταιρισμού, Χρήστος Σταμάτης μίλησαν για την καινοτόμο δράση του συνεταιρισμού, τις πολυεπίπεδες συνέργειες που οδήγησαν στην επιτυχία του, καθώς και τη δύναμη του συναισθήματος, που κρατά ζωντανό και ενωμένο τον συνεταιρισμό.
Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία μίλησε για τη νέα ΚΑΠ, τονίζοντας ότι για πρώτη φορά στη χώρα μας έχουμε ένα αγροτικό σχέδιο ανάπτυξης. Επίσης, έκανε λόγο για την ανάγκη να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις, ώστε οι αγρότες «να γίνουν εκείνοι που θα παράγουν προϊόντα προωθώντας την υγιεινή διατροφή, με απώτερο στόχο να περάσουμε σε μια υπεύθυνη παραγωγή και κατανάλωση, όπως προτάσσει ο 12ος Παγκόσμιος Στόχος των Ηνωμένων Εθνών».

 Επικοινωνία:Επαμεινώνδου 71 Θήβα -  τηλ/fax 2262022177 -  κιν 6997189448 - xarikleiapapaio@gmail.com 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου