Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2019

Δήλωση Χαρίκλειας Θ.Παπαϊωάννου , κατά την παρουσίαση του Ευβοϊκού ψηφοδελτίου του συνδυασμού «Στερεά Υπεροχής» για την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας στην Χαλκίδα 30.1.2019

 Κατοικώ στην ιστορική πόλη των Θηβών , που είναι μια από τις αρχαιότερες πόλεις του κόσμου και φοίτησα στα σχολεία της.
Την γνωστή από τις τραγωδίες  του Αισχύλου, του Ευριπίδη , του Σοφοκλή, που περιέχουν και εκπέμπουν  διαχρονικά τα πανανθρώπινα  «αειθαλή» μηνύματα.
Τη  πόλη της γνωστής σε ολόκληρο τον πλανήτη  Αντιγόνης , που σεβάστηκε  το άγραφο θεϊκό νόμο,  που διατράνωσε με ανυποκρισία τον ανθρωπισμό της , που εξέπεμψε την ανιδιοτελή  αγάπης της , που απτόητη ύψωσε πρό της θανατικής  καταδίκης αγέρωχα το ηθικό της ανάστημα απέναντι στον αυταρχισμό και την βία της αιμοσταγούς εξουσίας του κάθε Κρέοντα στο διηνεκές.
Κατάγομαι από τη Βοιωτία που βρίσκεται στην  «καρδιά» της Στερεάς και ειδικότερα από τα Βάγια όπου ασκώ το εκλογικό μου δικαίωμα.
Γαλουχήθηκα και ακολούθησα στα «χνάρια» της πατροπαράδοτης πολιτικής παράδοσης, χωρίς παρέκκλιση  και πάντα μέσα στον ευρύτερο προοδευτικό  πολιτικό χώρο της σοσιαλδημοκρατίας, αντιδιαμετρικής προς το νεοφιλελεύθερο μοντέλο ανάπτυξης.
 Ευαισθητοποιήθηκα γρήγορα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση (Τ.Α) , θεωρώντας την ως φορέα πρωτογενούς λαϊκής εξουσίας, ως ένα από τα τρία βάθρα του δημοκρατικού πολιτεύματος.
Παρά την λόγω εγγύτητας προς τον δημότη και τα προβλήματά του «γοητεία» της Τ.Α. Α΄βαθμού, διάλεξα αυτή  του Β΄βαθμού.
Χωρίς  να είμαι μέλος κομματικής οργάνωσης,  απάντησα θετικά , δίχως επιφυλάξεις και προαπαιτούμενα , μεταξύ των πρώτων στην τιμητική πρόσκληση του επικεφαλής στο συνδυασμό  «Στερεά Υπεροχής» κ. Δημήτρη Αναγνωστάκη Γενικού Γραμματέα στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη  του οποίου η υπουργός του κυρία Όλγα Γεροβασίλη, με την παρουσία της λαμπρύνει την αποψινή εκδήλωση.
Ο προγραμματικός του λόγος   με «ακρογωνιαίο λίθο» τη συλλογικότητα  στη λήψη των αποφάσεων,  ξεφεύγει  από την δημαρχοκεντρική «πεπατημένη»
«Ευθύβολος» και «εμπροσθοβαρής» , φιλοδοξεί να εισαγάγει την Περιφέρεια Στερεάς - με τις ενδοπεριφερειακές  της ιδιαιτερότητες  , τις γεωναπτυξιακές της  προτεραιότητες -  στον κύκλο της Ευρώπης των Περιφερειών.
Την ορθότητα της επιλογής μου δικαίωσε η αθρόα προσέλευση Ευβοέων και άλλων Στερεοελλαδιτών κατά την «πρεμιέρα» των εκδηλώσεων του συνδυασμού  μας στην Χαλκίδα.
Αν μη τι άλλο, αυτή η εικόνα  ήταν  η εύγλωττη  επιβράβευση της διέλευσης του από τα βουλευτικά έδρανα ,αλλά κυρίως από την  επιτυχή  του «πηδαλιουχία» στον Δήμο Χαλκιδέων , τον  αύλειο χώρο  του οποίου κοσμεί η προτομή του γίγαντα της φιλοσοφίας Αριστοτέλη.
Είναι η πόλη  που έζησε στο τέλος της ζωής του  και  απεβίωσε, από τον οποίο ο κ. Αναγνωστάκης διδάχθηκε  την «αριστοτελική μεσότητα».
Στο πλευρό του η δική μου μετριότητα προσμετρούμενη  στην αξιοσύνη των  συνυποψηφίων μου , δυναμικά αγωνιζόμενη με εντιμότητα, ήθος, αξιοπρέπεια και σοβαρότητα, θα προσπαθήσω να συμβάλλω με τις  δυνάμεις μου, τις γνώσεις μου, την επαγγελματική μου εμπειρία, την περιβαλλοντική μου ευαισθησία στην επιτυχία του συνδυασμού μας  «Στερεά Υπεροχής»  στην επικράτεια της Περιφερειακής μου Ενότητας  που όπως προείπα είναι η «καρδιά» της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας ,Περιφέρεια  που συμβαίνει  μάλιστα να είναι η «καρδιά» της Ελλάδας  .

Επαμεινώνδου 71 Θήβα -  τηλ/fax 2262022177 -  κιν 6997189448 - xarikleiapapaio@gmail.com  






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου