Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2018

Καλωσόρισμα του Ηλία Τραμπάκουλου


Για να είμαστε 6 μήνες πριν από τις δημοτικές εκλογές τόσοι άνθρωποι εδώ δηλώνει την αναγκαιότητα που υπάρχει για την αλλαγή της δημοτικής αρχής και την αγωνία και την αγάπη μας για το μέλλον αυτής της πόλης.
Για το τυπικό της ιστορίας αναφέρει ότι η σημερινή μας συγκέντρωση είναι αποτέλεσμα μιας σειράς κινήσεων που ξεκίνησε η δημοτική σύνθεση του ΑΡΚ. Τον Μάρτιο, μετά από ένα συνέδριο των 50 και πλέον συνόλων μας, δόθηκε η σκυτάλη σε μια συλλογικότητα εκτεταμένη. Η επιτροπή που επιλέξατε πήρε πρωτοβουλίες, πραγματοποιήθηκαν μερικές συναντήσεις με άτομα και ομάδες και φτάσαμε αυτήν την ημέρα. Στόχος μας είναι η γενιά της, η συνέχιση των επαφών με τους συμπολίτες μας πέρα ​​από τα κόμματα και η δημιουργία μιας ομάδας που θα μπορέσει να διεκδικήσει με αξιώσεις το Δήμο Θηβαίων. Άλλωστε, όπως μας λέει και ο Σαββόπουλος, η ιστορία γράφουν τα παιδιά.

Ας προσπαθήσουμε πρώτα να καταγράψουμε την πραγματικότητα που υπάρχει στο δήμο μας. Έχουμε μια δήμο σε ύψος και παρακμή που δεν παίρνει καμία πρωτοβουλία για να αλλάξει τα πράγματα. Ζούμε σε ένα βρωμικη πόλη, σε μια πόλη που η ηθική των κατοίκων είναι στα τάρταρα. Ενδεικτικό αυτό που λέω είναι αυτό που ζήσατε χθες Τρίτη στο πεζόδρομο. 7 η ώρα με καφετερίες άδεια, φώτα χαμηλωμένα, εμπορικά καταστήματα χωρίς πελάτες. Κάτι σαν ταινία του Αγγελόπουλου. Και δεν ζούμε και στην πιο πτωχή πόλη της Ελλάδας.
Συζητώντας με νέους αντιλαμβάνουμε ότι αυτό που θέλουν και αυτό που αποφασίζουν να κάνουν είναι να εγκαταλείψουν την περιοχή με την πρώτη ευκαιρία - ακόμα και μικρή - που θα παρουσιάσει.  Τι προοπτικές υπάρχουν για μια πόλη που είναι εχθρική για τους κατοίκους της;
Λακούβες, έλλειψη δημόσιων χώρων, παιδικών χαρών που όταν γίνονται κοστίζουν 70 χιλιάδες ευρώ στους πολίτες και την πολιτεία. Νερό με ανταγωνιστικό κόστος της Περιέ, ακατάλληλο για νερό σε κάποια χωριά μας, υπολειτουργία δημοτικών υπηρεσιών, αποψίλωση δημόσιων υπηρεσιών. Στις παρυφές της πόλης τα τσαντίρια των Ρομά με την ανασφάλεια και την εγκληματικότητα να χτυπάει το κόκκινο. Χωριά χωρίς αγροτικούς γιατρούς, χωρίς αγροτικές οδούς, Αστυνομία χωρίς ΚΕΠ, αστυνομικοί που υπόκεινται σε εξαφάνιση και -και -και ... Αυτά τα προβλήματα σε ένα δήμο που έχει τόσο συγκριτικά πλεονεκτήματα σε σύγκριση με αντίστοιχες δήμους της υπόλοιπης Ελλάδας που κάνουν κάποτε οργίζεσαι ή να αποσύρετε στο καναπέ σας και παλαιότερα - όπως σήμερα εμείς - να παίρνετε πρωτοβουλίες για να βελτιώσετε - όσο το δυνατόν και όσο μπορείτε - την πόλη σας, την πόλη που τελικά πρέπει να αγαπάτε.
Είναι εύκολο να περιγραφείς και να κρίνεις (και να κατακρίνεις θα έλεγε) μια κατάσταση όταν είσαι έξω από το χορό. Το δύσκολο είναι να χορέψεις και να κάνεις τα σωστά βήματα.
 Αυτό θα προσπαθήσει, σε γενικές γραμμές, να περιγράψουμε παρακάτω. Πιστέψτε με την κατάλληλη προϋπόθεση για την σημερινή μας επιχείρηση να κερδίσετε καλά και να δημιουργήσετε συνθήκες ανάπτυξης και βελτίωσης της καλλικρατικής περιοχής μας.
Μ αρέσει να μην λέω πολλά. Σήμερα, όμως, θα με αντισταθώ λίγο γιατί προσπαθώντας να ταξινομήσω τις προτάσεις μας για το δήμο έφτασε τόσο πολύ στο μυαλό μου που θα χρειαστεί λίγο περισσότερο χρόνο.
1)             ΑΠΟΚΕΝΤΡΟΣΗ-ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ
Με το νέο νόμο «ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ 1» δημιουργούνται νέες συνθήκες λειτουργίας των δήμων. Ως θετικό κρίνουμε την καθιέρωση της απλής αναλογίας που θα επιβάλλει τη λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου σε ένα κλίμα συναίνεσης, στη σύγκλιση των απόψεων και στην απομάκρυνση αυταρχικών συμπεριφορών που συχνά είχαν πολύ μεγάλο μέρος δημοτικής αρχής.
Οι τοπικές κοινότητες -που έχουν εκτεθεί και ουσιαστικά υπολειτουργούν- θα αποκτήσουν δικό τους προϋπολογισμό και θα μπορέσουν να αποφασίσουν και να δώσουν προτεραιότητες στα έργα που επιθυμούν να γίνουν στην περιοχή τους. Όχι με το ... οτιδήποτε άλλο.
Συνεδρίαση επιτροπής διαβούλευσης τακτικά και υποχρεωτικά, συνάντηση των κατοίκων, τοπικές ψηφοφορίες όταν χρειάζεται, ενίσχυση του θεσμικού οργάνου του εκπροσώπου του δημοσίου, διαφάνεια των οικονομικών του δήμου, εξυπηρέτηση των πολιτών όχι από τις πλευρικοί πόρτες και με λάθος προτεραιότητες.
Ανοιχτό απολογισμό του Δημαρχείου κάθε χρόνο στην Θήβα και τα χωριά.
Στην οργάνωση του δήμου θα συσταθεί ειδική υπηρεσία αναζήτησης, παρακολούθησης και αξιοποίησης ευρωπαϊκών προγραμμάτων για κάθε τομέα που χρηματοδοτεί η ΕΕ.
Όλα τα κονδύλια και κάθε ευρώ πρέπει να επιδιωχθούν με συγκεντρωμένες μελέτες και σχέδια που θα εκπονηθούν εκ των προτέρων από τον δήμο.
 Σε αυτή την υπηρεσία θα προσλαμβάνονται οι επιστημονικοί συνεργάτες που δικαιούται η δήμος. Κάτι που τώρα δεν γίνεται. Αξιοποίηση των υπαλλήλων με βάση τα προσόντα τους, την εμπειρία και την αποτελεσματικότητά τους. Κι εδώ κάτι φαίνεται να μην πηγαίνει καλά.
2) ΧΩΡΟΤΑΞΙΚΟ-ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΟ-ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑΚΟ
Ο Γενικός Πολεοδομικός Σχεδιασμός όλου του δήμου σε σχέση με τις υπάρχουσες μελέτες ΣΧΟΑΠ θα πρέπει να είναι ο ευαγγέλλιος μας. Τον έχουν σχεδιάσει επιστημονικές ομάδες και οι όποιες τροποποιήσεις τους θα πρέπει να γίνουν με φειδώ και όχι εις βάρος του δημόσιου χώρου.
Μετεγκατάσταση του οικισμού των Ρομά. Εγκληματική καθυστέρηση από τον αρχιτέκτονα. Υπάρχει επαρκής χρηματοδότηση. Υπάρχει η δική μας συγκατάθεση σε οποιαδήποτε επιλογή γίνεται αρκεί να τηρούνται οι όροι που ορίζει ο νόμος και η λογική.
Ανατολική παράκαμψη. Ορκωτό αίτημα που θα αναβαθμίσει την πόλη και θα εκφορτώσει την κυκλοφορία βαρέων - κυρίως-οχημάτων από δημοτικές οδούς που λειτουργούν σήμερα - κακά - ως περιφερειακοί.
Καλύτερη λειτουργία αστικής και υπεραστικής μεταφοράς του ΚΤΕΛ. Υπάρχει διάθεση συνεργασίας της διοίκησής του. Συστηματική λειτουργία της προαστικής σιδηροδρομικής γραμμής με στάση στο Σφίγγα Βαγίων. Δημιουργία χώρων στάθμευσης στο κέντρο. Φωτεινοί σηματοδότες
3) ΥΔΡΕΥΣΗ-ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ-ΥΔΑΤΙΝΟΙ ΠΟΡΟΙ
Το κύριο μέλημα της δημοτικής αρχής είναι η εξασφάλιση καθαρού και ποτισμένου νερού σε επαρκείς ποσότητες για όλους τους πολίτες του δήμου και τους επισκέπτες του.
Υπαγωγή όλων των τοπικών κοινοτήτων στο ΔΕΥΑΘ όπως ορίζει ο νόμος με τιμές λογικές και χαμηλότερες εκείνες της Θήβας.   Άμεση απορρόφηση του ποσού των 3 εκ. ευρώ με την οποία χρηματοδοτήθηκε η ΔΕΥΑΘ για την προμήθεια και εγκατάσταση   ενός ολοκληρωμένου συστήματος τηλεματισμού αυτοματισμού - τηλεχειρισμού, ποιοτικού ελέγχου, διαρροών και βλαβών της υδροδότησης δικτύου.
Συνεχής έλεγχος της ποιότητας του νερού από αναγνωρισμένα εργαστήρια και αξιόπιστη ενημέρωση των πολιτών. Λύση του χρόνιου προβλήματος σε Βάγια και Αλυκή.  Ειδικά στην Αλυκή πρέπει να λήξει και η κατοχή των κατοίκων με το γνωστό δάνειο. Η απαγόρευση του δήμου μπορεί και να καταγραφεί ως ρεκόρ στο βιβλίο Γκινών. Αναμένουμε μήνες- αν και το απαιτούμε- να έρθει το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο. Επειδή οι ακραίες καιρικές συνθήκες τείνουν να γίνουν συνηθισμένες καιρικές συνθήκες χρειάζονται αντιπλημμυρικά έργα σε πόλη και χωριά. Τρανταχτό παράδειγμα η Μούρικι με πολλές καταστροφές λόγω της τελευταίας θεομηνίας. Ο Δήμος και εδώ ο μεγάλος απών. Με τις δικές μας παρεμβάσεις θα χρηματοδοτηθεί από το Υπουργείο Εσωτερικών ή την κοινότητα όταν θα αποσταλεί και θα αποστείλει σχετική έκθεση ο δήμος μας.
4) ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ-ΠΑΙΔΕΙΑ
Κεφαλαιοποίηση της λειτουργίας του Μουσείου Θήβας. Το λέμε όλοι αλλά δεν έχει αποδώσει στην περιοχή το προστιθέμενο αξία που προσδοκούμε. Αναγκαίο να βρεθούν τρόποι παράτασης της παραμονής των επισκεπτών στην ευρύτερη περιοχή. Η Θήβα, η Υλίκη, η Μοσχοπόδι, οι παραλίες του Κορινθιακού, ο Κητερόνας, τα μοναστήρια μας, το καλό φαγητό στα χωριά μπορούν   να παίξουν καθοριστικό ρόλο με την ανάπτυξη σχετικής στρατηγικής.
Όνειρο - και όχι αποδεκτή - να μπορέσει η πόλη μας κάποια στιγμή να υποβληθεί για πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης.  Ίδρυση φεστιβάλ αρχαίου δράματος στη Θήβα.
Αγορά κάποιων από τα ελάχιστα απομεινάρια νεοκλασικά της Καμεμίας που θα φιλοξενήσουν πινακοθήκη, λαογραφικό μουσείο, χορό, φιλαρμονική και άλλες δημοτικές δραστηριότητες.
Εμπλουτισμός της βιβλιοθήκης με βιβλία των τελευταίων εκδόσεων, στελέχωσή της με τους βιβλιοθηκονόμους με σκοπό και την αυριανή λειτουργία της και λειτουργούν μόνο τα πρωινά όταν το μεγαλύτερο κοινό της - οι μαθητές - είναι στα σχολεία τους.
Στήριξη των πολιτιστικών συλλόγων.
Το πολιτιστικό αποθεματικό της περιοχής, όπως αναφέρθηκε και στην ημερίδα που έγινε σε αυτό το χώρο την προηγούμενη Κυριακή, είναι τεράστια.
Χρειάζεται επιδείνωση, έργα υποδομής δράσεων, συνέργειες.
 Πεδίον δόσης λαμπρόν που θα πρέπει να λειτουργεί ως η καθημερινή μας πρόκληση. 
Στον χώρο της παιδείας τώρα ..
Η λειτουργία του ΚΠΕ τους επόμενους μήνες θα διαδραματίσει καταλυτικό ρόλο στην εκπαίδευση και την πόλη. Οι μαθητές από όλη την Ελλάδα θα έρχονται στην περιοχή, οργανωμένοι με τα σχολεία και τους εκπαιδευτικούς τους, με δυνατότητα διανυκτέρευσης στο δημοτικό ξενώνα. Καταλαβαίνουμε όλους μας και την οικονομική έκταση αυτής της περίπτωσης.
Ανεγερση 1ου δημ. Σχολείου Θήβας. Αίτηση που ζητά λύση εδώ και 30 χρόνια.
Λειτουργία σχολείου β ευκαιρίας. Έχει ιδρυθεί με πρότασή μας στα χαρτιά. Θα λειτουργήσει με πιέσεις και στην πράξη.   Ίδρυση καλλιτεχνικού Γυμνασίου. Έχει πραγματοποιήσει σχετικές συζητήσεις με το υπουργείο. Αν υπάρχει συγκατάθεση και η τοπική εκπαιδευτική κοινότητα μπορεί να ιδρυθεί ένα σχολείο που δίνει βαρύτητα-εκτός των μαθημάτων-σε χορό, θεάτρο και εικαστικά.
Λειτουργία του Ελεύθερου Ανοιχτού Πανεπιστημίου σε συνεργασία με φορείς της πόλης σύμφωνα με τα πρότυπα λειτουργίας του αντίστοιχου του Κώστα Κουρκούτη.
Λειτουργία ΚΔΑΠ όπου οι μαθητές δωρεάν ασχολούνται με αθλητικές και πολιτιστικές δράσεις. Παντού λειτουργούν πλην ... Θήβα.
Λειτουργία κοινωνικής σχολής για άπορους μαθητές Δημοτικής, Γυμνασίου και Λυκείου σε συνεργασία και με τοπικά μαθήματα.
5) ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ
Ενίσχυση της κοινωνικής παντοπωλείου με επέκταση των ατόμων που εξυπηρετεί. Υποστήριξη μελλοντικών προσπαθειών για ίδρυση κοινωνικής ιατρικής, φαρμακείου κλπ.
Συνεργασία με την εκκλησία και τους συλλόγους που επιτελούν κοινωνικό έργο.
Υποστήριξη του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι»
Συνεργασία με τον νοσοκομείο και συντονισμό του αγώνα για την αύξηση του νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού. Γιατροί σε όλα τα χωριά.
Υποστήριξη του Κέντρου Πρόληψης και Αποκατάστασης καθώς και του Κέντρου Κοινότητας που λειτουργούν   στη Θήβα. Στήριξη των ΚΑΠΗ Βαγίων και Θήβας.
6) ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ
Η βελτίωση της παραγωγικής δραστηριότητας των πολιτών πρέπει να αποτελεί πολιτική στόχευση. Είμαστε υπέρ του επιχειρείν.
Συνεργασία με την Εμπορική Ένωση Θήβας, τον Επιμελητήριο Βοιωτίας και τις επαγγελματικές ομάδες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή.
Σε αυτές τις περιπτώσεις πρέπει να αξιοποιηθούν εθνικοί και ευρωπαϊκοί πόροι.
Σχεδιασμός και εκτέλεση έργων υποδομής που θα διευκολύνουν την παραγωγική δραστηριότητα και θα σέβουν το περιβάλλον. Σε αυτό το πλαίσιο και η πίεση που πρέπει να υπάρξει για να ξεκινήσει η χάραξη του αυτοκινητόδρομου Ελευσίνα-Θήβα-Υλίκη.
Αναβάθμιση του κτηνιατρικού θεραπειού για τους κτηνοτρόφους. Καταγραφή των βοσκοτόπων, στήριξη των νέων αγροτών, συντήρηση αγροτικών δρόμων με έλεγχο της υλοποίησης των χρηματοδοτούμενων εργασιών.
Λειτουργία λαϊκής αγοράς και εμποροπανήγυρης. Έχει εγκριθεί η σχετική μελέτη και η χρηματοδότηση ύψους 2.140.000 ευρώ. Η ένστασή μας για το χώρο εγκατάστασης πάνω σε ρέμα έλαβε τις δηλώσεις του Δημάρχου ότι έχουν προβλεφθεί μέτρα προστασίας από το φρένο του έργου.
Στήριξη τοπικών προϊόντων και οργάνωση κλαδικών παραγωγικών εκθέσεων.
7) ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ-ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΑ
Προστασία περιβάλλοντος σημαίνει προστασία της ζωής.
Με δεδομένο ότι έχει χρηματοδοτηθεί και θα δημιουργηθεί με δημόσιες δαπάνες, η Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων στο Θήβα θα εξυπηρετήσει τις ανάγκες και μόνο εκείνες της πρώην επαρχίας Θήβας. Θεωρούμε ότι οι μικρές μονάδες διαχείρισης απορριμμάτων, με ανακύκλωση, με διαλογή στην πηγή, με πράσινα σημεία μπορούν να δώσουν λύσεις σε αυτό το θέμα για το δήμο μας. Μακρύα από εργολαβικά συμφέροντα και μεταφορά σκουπιδιών από άλλες περιοχές.
Αξιοποίηση προγραμμάτων ανακύκλωσης και τοποθέτηση κάδων με διαχωρισμό σκουπιδιών.
Εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών για κάθε είδος ανακύκλωσης, κομποστοποίησης κ.λπ.
8) ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ- ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ
Ίσως η αξία του δήμου είναι σπουδαιότερη για τα μικρά και τα καθημερινά. Και εδώ ο δήμός μας είναι πίσω και πηγαίνει με την πίσω.
Εμείς προτείνουμε:
1)             Καθημερινή φροντίδα και έλεγχος για την καθαριότητα των δρόμων,   δημοτικών και δημόσιων   χώρων.
2)             Λειτουργία της δημοτικής αστυνομίας που θα ελέγχει την καθημερινή στάθμευση των οχημάτων σε συνεργασία με την τροχαία.
3)             Τοποθέτηση νέων πινακίδων σήμανσης   και   καθαρισμού παλιών όπου χρειάζεται.
4)             Φωτισμός όλων των δρόμων και των δημόσιων χώρων στην πόλη και τις τοπικές κοινότητες.
5)             Βελτίωση των πεζοδρομίων ώστε να μπορούν να μετακινούνται πεζοί, αναπηροί, παιδικά καροτσια κλπ.
6)             Εξωραϊσμός και καθαριότητα των εισόδων της πόλης.
7)             Λειτουργία του πεζόδρομου της Επιμετάλδου σύμφωνα με τον κανονισμό λειτουργίας του. Απόσυρση κιγκλιδωμάτων και καθημερινή εποπτεία από δημοτικό υπάλληλο.
8)             Διευκόλυνση του πολίτη στις καθημερινές συναλλαγές με τον δήμο και τις δημόσιες υπηρεσίες.
9)             Καλύτερη λειτουργία της αστικής και της υπεραστικής μεταφοράς.
10)           Αναμόρφωση των υπαρχόντων και δημιουργία νέων χώρων αναψυχής.
11)           Προσπάθεια προβολής της επιμόρφωσης και του χώρου της καθαριότητας.
12)           Φροντίδα για τα αδεσπότα ζώα ώστε να μην δημιουργήσουν προβλήματα στους κατοίκους και να μην ταλαιπωρούνται και τα ίδια.
9) ΝΕΟΙ-ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
    Το μέλλον κάθε κοινωνίας αλλά και η πρωτοπορία σε κάθε δραστηριότητα πρέπει να είναι οι νέοι. Γι αυτό προτείνουμε:
1)             Περαιτέρω ενεργοποίηση του Συμβουλίου Νέων του δήμου μας.
2)             Πληροφόρηση για θέματα εργασίας, προγραμμάτων και ευκαιριών επιχειρηματικής δράσης.
3)             Συνεχής συνεργασία με νέους επιχειρηματίες, επιστήμονες, καλλιτέχνες, παραγωγούς, εμπόρους.
4)             Συμβολή στη δημιουργία προϋποθέσεων ψυχαγωγίας και αναψυχής.
5)             Αξιοποίηση των υφιστάμενων αθλητικών εγκαταστάσεων και δημιουργία νέων στο χωριό. Επιτέλους, να φτιαχτεί κλειστό αθλητικό κέντρο στα Βάγια. Ο μικρός Δήμος Αλιάρτου έχει 2 (Αλίαρτος-Μαυρομμάτι) και εμείς μόνο ένα.
6)             Συνεργασία και ενίσχυση των αθλητικών σωματείων ώστε οι νέοι να αθλούνται και να αξιοποιούν τις ελεύθερες ώρες τους δημιουργικά.
7)             Διοργάνωση περιφερειακών, πανελλεϊνικών και διεθνών αθλητικών αγώνων στο   Θήβα. Φέτος ο γκραν πρί «ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΟΥΔΟΥΡΗΣ» ματαιώθηκε λόγω του κακού προγραμματισμού του δήμου μας.
8)             Αξιοποίηση των αθλητικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων με την πρόσληψη γυμναστών και υλοποίηση προγραμμάτων μαζικού αθλητισμού. Εδώ κι αν είμαστε πίσω.
Μία σύγχρονη αυτοδιοικητική παράταξη οφείλει να ενωθεί, αντί να χωρίσει τους πολίτες, να δημιουργήσει φρέσκα και καινοτόμα αντικείμενα αντί να ταίριαζε με απλές φαντασιώσεις.
Επιδιώκουμε να συνθέσουμε δημιουργικά την εμπειρία των παλαιότερων με την ενθουσιασμό και την διάθεση για προσφορά των νεότερων. Αυτό είναι το στοίχημα μας.

Επιθυμούμε να δώσουμε σε κάθε κοινότητα τα μέσα που χρειάζονται για την ανάπτυξη των δικών της ιδιαίτερων δυνατοτήτων. Σας καλούμε να σταθούμε δίπλα-δίπλα σε πολιτικές οριοθετήσεις και τοπικιστικές λογικές για να συνθέσουμε το όραμα για την καλλικρατική μας δήμο μέσα από ειλικρινή διάλογο, με το βλέμμα στραμμένο στο παρόν και στο μέλλον. Να κερδίσουμε τον χαμένο χρόνο και να επιταχύνουμε το σταματημένο όχημα του δήμου μας, να βάλουμε πλάτη, όλοι μαζί για το καλό όλων μας.   Σήμερα δεν είμαστε εδώ για να αλιεύσουμε ψηφοφόρους αλλά να σας προσκαλέσουμε να συμμετάσχετε δυναμικά στην πρωτοβουλία μας. Η σημερινή κατάσταση δεν μπορεί και δεν πρέπει να συνεχιστεί και την επόμενη τετραετία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου