Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2018

Χαιρετισμός στην εκδήλωση του Ι. Ν. Αγίας Τριάδος για την βράβευση των νεοεισαχθέντων από τα Βάγια στα ΑΕΙ & ΤΕΙ ( 24 .9.2018)

 Από τον    Θεόδωρο Κ. Παπαϊωάννου  πολιτικό μηχανικό ΕΜΠ *       


Ανταποκρίθηκα ευχαρίστως στην πρόσκληση σου φίλτατε  μου π.Πολύκαρπε  γιατί πέρα από την αξιοσημείωτη ποιμαντική  σου δράση  και διακονία  που είναι τα κύρια αντικείμενα σου ,με τον ίδιο ζήλο παράγεις και  προσφέρεις στην γενέτειρά μου  τα  Βάγια ανθωπιστικό, φιλανθρωπικό, κοινωνικό, πνευματικό και πολιτιστικό έργο, σαν αυτή την αποψινή πανδαισία που μετά 7 χρόνια εγινε θεσμός
Θα προτιμούσα να ομιλήσω δια της σιωπής μου ,όμως δεν μπόρεσα να αντισταθώ στο προκλητικό σου κάλεσμα στο βήμα .
Αρχίζοντας από σας, συγχαίρω θερμότατα  και εκ βαθέων για την επιτυχία σας που ήταν πρωτίστως επιβράβευση της δικής σας προσπάθειας .
Αναμφισβήτητα συνέβαλαν οι αρμονικές ενδοοικογενειακές σχέσεις  και ο γονείς σας σήμερα αισθάνονται ευτυχείς, υπερήφανοι,  δικαιωμένοι αφού έπιασαν τόπο οι δαπάνες της παραπαιδείας σε μια εποχή που «τρέχει» μέσα στα σαγόνια της κρίσης.
Σημαντική ήταν και η συμβολή  των καθηγητών σας στο σχολείο, που απόψε το εκπροσωπούν η κυρία Κιούση και ο κ.Ίσσαρης.
Με τον διάλογο στην τάξη σας δίδαξαν ,σας μόρφωσαν, σας έδωσαν γνώση όχι «κονσερβοποιημένη», σας διαμόρφωσαν, σας κοινωνικοποίησαν.
Εύσημα θα αποδώσω και στον Σύλλογο Γονέων- Κηδεμόνων Γυμνασίου- Λυκείου γιατί με την καθημερινή φροντίδα έθεσε προσπάθησε και έλυσε τα περισσότερα προβλήματα , ώστε το σχολείο να λειτουργήσει απρόσκοπτα και παραχθεί το μέγιστο δυνατό έργο.
Με την επιτυχία σας άνοιξε ο δρόμος που στην πορεία, θα σφυρηλατήσετε την προσωπικότητα, θα αποκτήσετε επιστημονικές γνώσεις που στην σημερινή παλαιώνονται και ανανεώνονται με ταχύτατο ρυθμό, θα μάθετε κυρίως πώς να μαθαίνετε, θα αναγωρισθείτε κοινωνικά και θα σταδιοδρομήσετε επαγγελματικά.
Κάποιοι μεμψίμοιροι αμερικανο /ευρωλιγούρηδες  σνομπάρουν τα ελληνικά πανεπιστήμια Είμαι ο τελευταίος που θα παραδεχτώ ότι δεν υπάρχουν διαχρονικές αδυναμίες αλλά αυτό όμως είναι άλλο ζήτημα.  Οφείλεται σε ιστορικούς ,πολιτικούς, πολιτιστικούς , κοινωνιολογικούς , κοινωνικούς , φιλοσοφικούς , οικονομικούς λόγους που για την ανάπτυξή των δεν είναι καταλληλος ο χρόνος,ο χώρος και ο ομιλών.
Από τους παραπάνω λόγους θα απομονώσω δι΄ολίγων  τους  οικονομικούς που διακρίνονται  και είναι αποτέλεσμα διαχρονικής οικονομικής πολιτικής προτεραιότητας των ελληνικών κυβερνήσεων ,ενώ  μεγάλη κλίμακα οι καθηγητές είναι άριστοι.
Μηχανικοί και γιατροί που τελείωσαν εδώ διαπρέπουν  στις ΗΠΑ και την ΕΕ.
Σε διεθνείς διαγωνισμούς  ρητορικής φοιτητές  Νομικής Αθηνών-Θεσσαλονικης-Κομοτηνής εχουν αποσπάσει την κορυφή της βαθμολογίας.
Ο Κωνσταντίνος Δασκαλάκης αριστούχος διπλωματούχος Ηλεκτρολόγος Μηχανικός & Μηχανικός Ηλεκτρονικών Υπολογιστών του ΕΜΠ μόλις  37 ετων έλυσε το επι 50ετία πρόβλημα του John Nash στη Θεωρία των Παιγνίων.   Έγινε καθηγητης στο παγκοσμίως κορυφαίο ΜΙΤ και πριν λίγους μήνες αναγορεύτηκε στα μαθηματικά κορυφαίος στον κόσμο. Μπήτε στο Google   στον υπολογιστή σας στο   σπίτι   ή τώρα αμέσως όσοι έχετε Smartphone   και   θα δείτε.    Αυτή  δεν είναι η μοναδική περίπτωση και να πιστέψετε βαθιά ότι ο πλούτος ενός τόπου είναι οι άνθρωποι του και όχι τα χωράφια.
Όσοι αστόχησαν δεν έχασαν τον πόλεμο με τη ζωή . Αστόχησαν σε μια μόνο μάχη από τις πολλές και καθημερινές της ζωής τον στίβο που στις στροφές   του κρύβονται ευκαιρίες.
Θα κλείσω με ένα παράδειγμα:  Εφέτος στο Τμήμα Αρχαιολογίας & Ιστορίας στο Πανεποστημίου Κρήτης πέτυχε ο κ. Δημ. Μουδατσάκης (δεν θυμόμουν το όνομά του κατά την ομιλία μου) που τον βράβευσε ο δήμαρχος  Ηρακλείου ο κ.Λαμπρινός.Αν κάποιος /α  γνωρίζει την ηλικία του να μας ττην  πεί…………. ηλικίας 84 ετών 
Αυτό το παραδειγμα δείχνει με τον καλύτερο τρόπο ότι τα όνειρα δεν έχουν ημερομηνιία λήξης και τελειώνουν μόνο όταν φύγουμε από τη ζωή.
Σε όλους/ες εύχομαι καλή υγεία,καλές σπουδές και καλή σταδιοδρομία

* τ. Κοινοτάρχης Βαγίων-τ. Γεν. Γραμ. ΚΕΔΚΕ - τηλ /fax 2262022177- κιν 6997189448
Επαμεινώνδου 71  Θήβα
https://www.facebook.com/theodore.papaioannou     http://kadmos35.blogspot.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου