Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου 2017

Πώς φαντάζομαι την πόλη του αύριο


  • Στο πλαίσιο του τριετούς κύκλου διαλέξεων, αφιερωμένου στην αειφόρο ανάπτυξη, το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος οργανώνει μία σειρά εκδηλώσεων σχετικά με τις προκλήσεις της έξυπνης πόλης. Ο σκοπός θα είναι  η προώθηση του γαλλοελληνικού διαλόγου και η κινητοποίηση των επιστημονικών κοινοτήτων, των οικονομικών και πολιτικών φορέων καθώς και της  κοινωνίας των πολιτών όσον αφορά το εν λόγω ζήτημα.
  •  Για αυτό τον λόγο,  οργανώνεται στο Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος
  •  -την 28η Σεπτεμβρίου 2017 την 8η συνάντηση του Κύκλου «Η νεολαία που καινοτομεί», με τίτλο «Πώς φαντάζομαι την πόλη του αύριο», στην οποία θα συναντηθούν ελληνικές και γαλλικές νεοφυείς επιχειρήσεις (http://www.ifa.gr/fr/livre-idees-savoirs-fr-fr-1/jeunesse-innovante-fr/7458-ville-de-demain-fr).
  •  -την 11η Οκτωβρίου 2017 μία διάλεξη του Carlos Moreno για το ευρύ κοινό, με τίτλο «Η μορφή μιας πόλης αλλάζει πιο γρήγορα..από την καρδιά ενός θνητού». Ο Carlos Morenoείναι γαλλοκολομβιανός επιστήμονας, είναι ερευνητής στο Εθνικό Κέντρο Επιστημονικής Έρευνας (CNRS) και καθηγητής στα πανεπιστήμια Paris-Sud και Evry-Val dEssonne, καθώς και παγκοσμίως γνωστός ειδικός στον τομέα των έξυπνων πόλεων.
  •  -την 10η Νοεμβρίου 2017 (όλη την ημέρα) ένα τεχνικό σεμινάριο, με τίτλο «Τα εργαστήρια της έξυπνης πόλης», απευθυνόμενο σε  ελληνικούς και γαλλικούς παράγοντες του εν λόγω τομέα (πανεπιστήμια, κέντρα έρευνας, πόλους ανταγωνιστικότητας, επιχειρήσεις,  ΜΚΟ, οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης…) στο πλαίσιο του 2ου γαλλοελληνικού Φόρουμ της καινοτομίας MAZINNOV.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου