Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2017

«Ave Caesar (Fani)..….» {Χαίρε Καίσαρ (Φανή)……}

       από τον πολιτικό μηχανικό                                                                  Θεόδωρο Κ Παπαϊωάννου*  
                                                                               
Ο αριθμός  των μαθητών  λυκείου  της Δ.Ε Θίσβης  υπολείπεται του ελαχίστου απαιτουμένου  για να λειτουργήσουν οι λυκειακές τάξεις. Αυτό επιβάλλει  την μεταφορά των με δημόσια δαπάνη  στο πλησιέστερο Λύκειο του ίδιου καλλικρατικού δήμου  που λειτουργεί στα Βάγια.   Το θέμα είναι γνωστό γιατί τα τελευταία χρόνια  επανακάμπτει κάθε τέτοια εποχή και έπρεπε να λυθεί  αμέσως.
Η άρτι αφιχθείσα από τις καλοκαιρινές διακοπές, σαφώς αναπεπλασμένη  κυρία Παπαθωμά, διευθέτησε  «πυροσβεστικά »  και «προκαταβολικά »  το ζήτημα  της μεταφοράς  που ανέκυψε από υπηρεσιακή αβελτηρία  εμπλεκομένων  παραγόντων πέρα του ενός  .
Το θέμα είναι πανελλαδικό  και επαναλαμβανόμενο αλλά δεν ξέρω πόσοι  σύλλογοι γονέων & κηδεμόνων μελέτησαν  σοβαρά  για να προτείνουν λύση - από τις υπάρχουσες -  ή  επαναπαύονται σε διευθετήσεις  τελευταίας στιγμής  τύπου «Παπαθωμά»
Ειδικά τώρα στα Βάγια δεν διερεύνησαν  ψύχραιμα τους λόγους , δεν ενημέρωσαν , ούτε  ζήτησαν  ευθύνες  για την  15ήμερη καθυστέρηση  που είχε σαν αποτέλεσμα την καθημερινή  απώλεια χρόνου των μαθητών  , την καθυστέρηση στην ομαλή ροή της διδακτέας ύλης,  την αναστάτωση αυτών και οικογενειών των,αλλά και την οικονομική των επιβάρυνση.  
«Εν θερμώ»  , με ίχνη ίσως  ακατανόητης   και ανεπίτρεπτης δουλοπρέπειας , έσπευσαν να την δοξολογήσουν, να  την εγκωμιάσουν , να την υμνολογήσουν, να την  λιβανίσουν, να την εκθειάσουν, να την επαινέσουν  για το αυτονόητο.
Δεν εξαιρούνται  των ευθυνών ο αντιδήμαρχος της Δ.Ε Θίσβης ( δεν ξέρω ποιος είναι) και πρωτίστως  ο ωσεί απών δήμαρχος Θηβαίων , ώστε με την παρέμβασή του   να αποτελούσε  την «γέφυρα» ανάμεσα  στην αντιπεριφερειάρχη και στον πρόεδρο  της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης  Βοιωτίας 
Φιλότιμη προσπάθεια για να γεφυρώσει  το κενό και να «ξελασπώσει» τον δήμαρχο κατέβαλε μόνο  ο αντιδήμαρχος Βαγίων Σωτήρης Δρένιος, αλλά  ενημερώθηκε αργά.
Με την αβελτηρία, την οκνηρία, την αμεριμνησία ,τη ραστώνη, τη ραθυμία , τα μειωμένα αντανακλαστικά που επέδειξαν οι  εμπλεκόμενοι του δήμου Θηβαίων, σαν τις «Μωρές Παρθένες» (παραβολή στο Ευαγγέλιο:  Ματθ 25:1-13 ) ,   πιάστηκαν κυριολεκτικά στον ύπνο.
Έμειναν  «εκτός νυμφώνος» και άφησαν μόνη εντός  αυτού  την Φανή να «δρέψει  τις δάφνες»  που καθ΄υπερβολή αν όχι ανοήτως επιδαψίλευσαν  στην  ανωτέρω  εξουσιομανή κυρία  που ίσως καιροφυλακτούσε  να βρει την ευκαιρία και γιατί όχι  να υπαγόρευσε το ευχαριστήριο.
 Η Φανή πριν αναρριχηθεί  πολιτικά βούτηξε στο βαθύ ΠαΣοΚ  όπου και έκανε «διδακτορική διατριβή» Εκεί έγινε «άσσος» στα «τσαλιμάκια» εντυπώσεων και επικοινωνίας . Εκεί έμαθε την τέχνη  να «νανουρίζει» τους  ψηφοφόρους .  
Και τώρα στο φλέγον: Ποιος  ευθύνεται  που οι πρόεδροι των συλλόγων Βαγίων αποδίδοντας της εύσημα  έγραψαν ότι:   «…Οι μαθητές μας … θα μετακινούνται με τις γραμμές του ΚΤΕΛ δωρεάν και για όσο χρόνο απαιτηθεί, μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία της νέας προκήρυξης η οποία έχει ξεκινήσει…»;
Αυτοί που ευθύνονται δεν άκουσαν ποτέ ότι ο διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες ;
Είναι δύσκολο να καταλάβουν  ότι  με τέτοιες ολιγωρίες σκιάζεται  το θετικό momentum που αχνοφέγγει στην ύπαιθρο;
Δεν  είναι  της ώρας να αποτιμήσω το ποσοστό της συμμετοχής  και ευθύνης της κυρίας Παπαθωμά ως προς   την εγκατάσταση ανεμογεννητριών, στην εκεί ΒΙ.ΠΕ  και ειδικά στον  επίμαχο δρόμο  που οδηγεί στην παραλία Αγγελή, της «Νούσας» όπως την λένε οι ντόπιοι και της καταλογίζουν.
Με αφήνουν αδιάφορο τόσο οι αλλεπάλληλοι  «φιλιππικοί»  που ακούγονται στο δημοτικό συμβούλιο, που αναρτώνται στα social media, που φιλοξενούνται στα γραπτά και ηλεκτρονικά ΜΜΕ, αλλά  και η σχοινοτενής  «βαρυσήμαντη»  γνωμοδότηση κάποιας μελετηρής συμπαραστάτισσας  του δημότη. 
Αναπαράγουν πασίγνωστες απόψεις κάποιου καθηγητή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας ,  γνωστές σε φοιτητές  της Νομικής των πρώτων ετών.
 Άλλωστε επειδή η  συνεχής επαναφορά του  έχει κουράσει ,  όσοι δεν διαθέτετε υπολογιστή  ανατρέξτε ή ζητήστε  μου την ΑΥΓΗ 23.6.2017. Οι άλλοι επισκεφθείτε την ηλεκτρονική διεύθυνση:  http://www.avgi.gr/article/10811/8254785/den-yparchei-arage-empodio- 
 «Κοντός ψαλμός αλληλούια  » λοιπόν 
Η κυρία Παπαθωμά ευθυγραμμίστηκε με τον περιφερειάρχη Κ. Μπακογιάννη που επιχειρεί την «Εξυγίανση Ασωπού κλπ » 
Γι΄αυτό πριν λίγες ημέρες  συναντήθηκε στις Βρυξέλλες   με την αρμόδια επίτροπο Corina Cretou και εδώ όπως ο ίδιος πρόσφατα (27.7)  υπογράμμισε από το βήμα του 2ου Περιφερειακού Συνεδρίου στη Λαμία έχει την αμέριστη κυβερνητική συμπαράσταση  δια του υπουργού Αλέξη Χαρίτση . 
Αυτή όμως η ευθυγράμμισή της ουδόλως αποτελεί «κολυμβήθρα του Σιλωάμ», για την ίδια ως καθ΄ύλη αντινομάρχη και αντιπεριφερειάρχη  και τους άλλους της τότε παράταξης ,  της  αλήστου μνήμης εποχής Περγαντά
Ίσως με την τωρινή  άμεση επέμβασή της  θέλησε να εξιλεωθεί για τα όσα   της καταμαρτυρούν στην ΔΕ Θίσβης  σε σχέση με την περιοχή τους και ακροθιγώς προανέφερα
Η επικεφαλίδα του παρόντος είναι κομμάτι  της πλήρους φράσης του Σουητώνιου «Ave CaesarImperator) morituri te salutant» δηλαδή στα ελληνικά {Χαίρε Καίσαρ, οι μελλοθάνατοι σε χαιρετούν} Στη Βοιωτία όμως κυρία Παπαθωμά δεν υπάρχουν αμνήμονες, αόμματοι  και μελλοθάνατοι. Έχουσιν  γνώση οι φύλακες.

* τ. Κοινοτάρχης Βαγίων-τ. Γεν. Γραμ. ΚΕΔΚΕ - τηλ /fax 2262022177- κιν 6997189448 Επαμεινώνδου 71 Θήβα - 
 theopapaio@gmail.com  -http://kadmos35.blogspot.gr/ https://www.facebook.com/theodore.papaioannou,



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου