Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2015

Για την επίσκεψη του καθ. Γιάννη Πανούση στην Αλίαρτο και την ομιλία του στο ΕΑΠ

από τον πολιτικό μηχανικό Θεόδωρο Κ. Παπαϊωάννου

Η «Βιβλιοθήκη Λεονταρίου»  με κινητήριο  μοχλό τον δρ. Νικ. Κόλλια και την συνδρομή της ποιήτριας κυρίας Σταθακοπούλου - Χατζή  , η «Εταιρεία Βοιωτικών Μελετών»  , το «Κοινόν των Βοιωτών»  ,  πριν τρία χρόνια  συνένωσαν  τις δυνάμεις των με τον Δήμο Αλιάρτου- Θεσπιέων και στην έδρα του συλλειτουργούν  μέχρι σήμερα  απρόσκοπτα  το λεγόμενο Ελεύθερο Ανοικτό Πανεπιστήμιο (ΕΑΠ) άκρως πρωτοποριακό και αξιομίμητο θεσμό.
Η ενδιαφέρουσα συνήθως θεματολογία, οι φιλικές  μου σχέσεις  με τους διοργανωτές του ΕΑΠ και η επιθυμία μου να στηρίξω τον θεσμό που -ειρήσθω εν παρόδω- στη Βοιωτία είχα εγκαινιάσει στην τότε Κοινότητα Βαγίων ως Κοινοτάρχης ,  εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων   έρχομαι ανελλιπώς να ακούσω  τους εκλεκτούς ως επί το πλείστον   εισηγητές.
Το ότι εκ των προτέρων γνώριζα ή κατά την διάρκεια της ομιλίας  διαπίστωνα διαφορά απόψεων μεταξύ  κάποιου ομιλητή και εμού   , ποτέ δεν απουσίασα , ούτε αποχώρησα  , ή σιώπησα  στον διάλογο που ακολουθούσε.
Κινούμενος ανάμεσα στη «θέση» του ομιλητή και τη δική μου «αντίθεση» αν υπήρχε , στόχευα πάντα  στη «σύνθεση» σύμφωνα με το γνωστό φιλοσοφικό  σχήμα του Χέγκελ «θέση-αντίθεση-σύνθεση»
Σεβόμενος όμως τον εαυτό μου οφείλω  απερίφραστα  και με παρρησία  να σας γνωρίσω ότι  στην επίσκεψη του καθηγητή Γιάννη Πανούση ειδικά αυτή τη  φορτισμένη χρονική στιγμή -μεσούσης της ζέουσας αντιπαράθεσής του  με την κυβέρνηση είμαι  κάθετα αντίθετος γιατί:
 1ον Ξόδεψε  την αμέριστη εκτίμηση του  πρωθυπουργού  που του ανέθεσε υπουργικό χαρτοφυλάκιο  και του συμπαραστάθηκε όταν ως εξωκοινοβουλευτικός υπουργός διαφώνησε  με την τότε πρόεδρο της Βουλής κυρία Ζωή Κωνσταντοπούλου, εκλεγείσα τότε στην Α΄ Αθηνών.
 2ον «Κατόπιν εορτής» για άκρως σημαντικά ζητήματα του υπουργείου  που ήταν πρότινος επικεφαλής «άνοιξε ασκούς του Αιόλου»  και για τα οποία «εποίησε την νήσσα» μεσούσης της θητείας του.
3ον  Βρίσκεται σε ακραία  δικαστική διαμάχη  με υπουργούς της παρούσας κυβέρνησης  και σε χρονική συγκυρία που  προέχουν άλλα ασφυκτικά ζητήματα απτόμενα  του μέλλοντος  της  χώρας μας.
 4ον  Εξερχόμενος του Αρείου Πάγου όπου κατέθεσε στην εισαγγελέα πριν λίγες ημέρες, δήλωσε όπως άκουσα  στις ειδήσεις του ΕΤ1 (μάλλον την Τετάρτη   18.11.2015) ότι  κινδυνεύει ο ίδιος και η οικογένεια του. Αληθεύει άραγε ή αποτελεί άσκηση εντυπωσιοθηρίας;
 5ον Ποιος μπορεί να αποκλείσει ότι με τις ερωτήσεις που θα τεθούν στο τέλος της ομιλίας του ,  δεν θα δώσει λαβή σε ένα εύκολο αντικυβερνητικό βερμπαλισμό, σε ένα ρηχό «αντιπροσφυγισμό»;
6ον Επισκεπτόμενος την Αλίαρτο έχει παρέλθει αυτός ο κίνδυνος για τον οποίο   έκανε την νωπή , σαφέστατη και εύγλωττη  αναφορά λαλίστατος καθώς είναι;
7ον  Είμαστε άραγε ασφαλείς μέσα σε αίθουσα μη προελεγχθείσα και αφύλακτη ή κινητοποιούμενη προς τούτο  η Αστυνομική Διεύθυνση Βοιωτίας θα επιβαρυνθεί  χωρίς ιδιαίτερο λόγο καθ΄ όν χρόνο  έχει σοβαρότερα  ζητήματα να αντιμετωπίσει;

Για τους επτά (7) παραπάνω  λόγους όχι μόνο δεν θα προσέλθω αλλά και θα συστήσω  στους φίλους μου διοργανωτές που με υπερχειλίζουσα φροντίδα διαφήμισαν   την εκδήλωση, να την ματαιώσουν έστω  και στο παρά 5΄και ταυτόχρονα ο κ. καθηγητής να τους ευχαριστήσει για την φιλότιμη προσπάθεια που κατέβαλαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου