Πέμπτη 18 Ιουλίου 2013

Ορκωμοσία φοιτητών τμήματος Πολιτικών Μηχανικών: "Κρατήστε ψηλά το κεφάλι"

από τον Γιάννη Α. Μυλόπουλο Πρύτανη Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης  - καθ. Πολυτεχνικής Σχολής-Πολιτικό Μηχανικό 
 07/18/2013
Η σημερινή μέρα της αποφοίτησής σας από το Πανεπιστήμιο είναι ένα ορόσημο. Είναι η αρχή μιας νέας εποχής κι αυτό σας γεμίζει ανησυχία και ανασφάλεια. Επιτρέψτε μου λοιπόν να μοιραστώ μαζί σας κάποιες σκέψεις μου, ελπίζοντας να σας φανούν χρήσιμες. Και πρώτα απ´ όλα κρατήστε ψηλά το κεφάλι!
Μας είπαν ότι τα πανεπιστήμιά μας δεν αξίζουν, μας είπαν ότι δεν είμαστε ικανοί, ότι δήθεν καταστρέψαμε τη χώρα μας. Όμως η χώρα μας θα προχωρήσει μπροστά, γιατί η ιστορία δε σταματά. Και το μέλλον της Ελλάδας είστε εσείς. Προσπαθήστε να πετύχετε σε προσωπικό επίπεδο, αλλά και σε συλλογικό. Μπορεί κάποιος να είναι ευτυχής, όταν γύρω του υπάρχουν άνθρωποι που δυστυχούν; Έχετε τα εφόδια να εξασφαλίσετε ένα υψηλό επίπεδο προσωπικής ζωής, έχοντας φοιτήσει σε ένα από τα 200 καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου και το καλύτερο στην Ελλάδα, σύμφωνα με τις διεθνείς κατατάξεις.
Μην ξεχάστε όμως ποτέ ότι όλα αυτά σας τα πρόσφερε το ελληνικό δημόσιο πανεπιστήμιο. Το δημόσιο εκπαιδευτικό σύστημα, το οποίο έδωσε ίσες ευκαιρίες για εκπαίδευση και επαγγελματική σταδιοδρομία στους γονείς σας και σε σας και θα δώσει και στα παιδιά σας.

Συγχαρητήρια σε σας αλλά και στους γονείς σας, που στήριξαν την προσπάθειά σας να σπουδάσετε και να αποφοιτήσετε. Σας εύχομαι καλή τύχη, γιατί κι αυτό χρειάζεται, καλή επιτυχία και καλό δρόμο…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου