Δευτέρα 2 Ιουλίου 2012

Το Δημόσιο Χρέος στη Δεκαετία του Ευρώ, με το «μάτι» της… Πρακτικής Αριθμητικής !

  

Ακούστε. Εγώ είμαι ο γκρεμιστής, γιατί είμ’ εγώ κι ο κτίστης,
ο διαλεχτός της άρνησης κι ο ακριβογιός της πίστης.
Και θέλει και το γκρέμισμα νου και καρδιά και χέρι.
Στου μίσους τα μεσάνυχτα τρέμει ενός πόθου αστέρι.
Από το ποίημα του Κ. Παλαμά “Ο Γκρεμιστής”
*Παρ’ όλο που η καθιέρωση του ευρώ άρχισε την 01/01/2001, τα στοιχεία που παρατίθενται στον πίνακα αρχίζουν από το 2000, διότι είναι στοιχεία βάσης που   ισχύουν  την 31/12/2000 και είναι αυτά δηλαδή, που παραλαμβάνει το ευρώ!                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                          **Το  Πρωτογενές Αποτέλεσμα (πλεόνασμα ή έλλειμμα) ισούται με την αφαίρεση των μη πιστωτικών εσόδων του Δημοσίου ( πιστωτικά έσοδα είναι ο νέος δανεισμός για   την κάλυψη του  ελλείμματος, μη πιστωτικά έσοδα είναι όλα τα έσοδα του κρατικού  προϋπολογισμού)  από τις πρωτογενείς δαπάνες, οι οποίες είναι όλα τα έξοδα του Δημοσίου, εκτός από τις δαπάνες για την  εξυπηρέτηση    του  χρέους.
Πηγές: α) Επεξεργασία Ισολογιστικών στοιχείων του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους 2000 -2009.
β) Το Πρωτογενές Αποτέλεσμα από την Τράπεζα της Ελλάδος, Στατιστικό  Δελτίο    Οικονομικής        Συγκυρίας, διάφορα τεύχη.
γ) Προϋπολογισμοί Ελληνικού Κράτους 2000-2009.
Η ΜΕΛΕΤΗ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΠΙΝΑΚΑ (για ευκολότερη ανάγνωση κλικ πάνω του) μας δείχνει καθαρά τον τρόπο με τον οποίο η χώρα, για άλλη μια φορά, μπήκε στη διαδικασία του ξεπουλήματος μέσα από την γιγάντωση του εξωτερικού της χρέους. 
Μας αποδεικνύει τον τρόπο με τον οποίον κάποια «αθύρματα» ( ‘μ’παίγνια, όπως λέει και η μάνα μου)  που μας παρουσιάζονται ως « Έλληνες», ενώ πρόκειται για ό,τι το ανθελληνικότερο! φύραμα διαθέτει η Χώρα,  μας οδήγησαν  σε νέα πτώχευση και ετοιμάζονται για  νέο ξεπούλημα, όπως ακριβώς συνέβη:
α) ΜΕ ΤΗΝ πτώχευση του Βενιζέλου το1932 και το ξεπούλημα στη συνέχεια της περιουσίας της χώρας από τον Τσαλδάρη και το Μεταξά.
β) ΜΕ ΤΗΝ  πτώχευση του Τρικούπη το 1893 και την εμπλοκή  της Χώρας στον στημένο και καταστροφικό πόλεμο του 1897 με αποτέλεσμα την υπαγωγή της Ελλάδας σε καθεστώς διεθνούς  εποπτείας το 1898.
γ) ΜΕ ΤΗΝ  πτώχευση το 1843 όταν η  Βαυαρική ακρίδα κατασπατάλησε και κατέκλεψε τους ελάχιστους πόρους του νεοσύστατου Ελληνικού κράτους και στη συνέχεια το οδήγησε   στην Αγγλογαλλική κατοχή του 1853.
δ) ΜΕ ΤΗΝ  πτώχευση του 1827 και την άρνηση του Καποδίστρια να αναγνωρίσει τους βαρύτατους τόκους  που οι δανειστές μας χρέωναν το Γκουβέρνο, χωρίς κανένα μέτρο ή έλεγχο και η οποία ήταν  μια από της αιτίες της δολοφονίας του Κυβερνήτη.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η Πτώχευση της Ελλάδας σήμερα με  τις πτωχεύσεις του 1893 και 1932 που προηγήθηκαν, έχουν ένα κοινό σημείο και μια μεγάλη διαφορά.
α) ΤΟΤΕ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ  η Χώρα βρέθηκε εξαρτημένη από ένα ξένο σκληρό νόμισμα(Χρυσή Δραχμή τότε, Ευρώ τώρα) με οδυνηρά και καταστροφικά αποτελέσματα τότε, αντίστοιχα επικείμενα σήμερα.
β) ΤΙΣ ΔΥΟ  προηγούμενες φορές, η Ελλάδα ΔΕΝ εκχώρησε στους δανειστές της την Εθνική της κυριαρχία, σε αντίθεση με σήμερα που με τη Μνημονιακή Σύμβαση του 2010 (άρθρο 14 παραγ.5) έχουμε παραιτηθεί αμετάκλητα και άνευ όρων της Εθνικής μας Ανεξαρτησίας.
ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΜΕ  να λύσουμε ένα πρόβλημα πρέπει να γνωρίζουμε τα δεδομένα και τις παραμέτρους του προβλήματος . Χωρίς αυτά (τα δεδομένα) κανένα πρόβλημα, όσο εύκολο και αν είναι δεν λύνεται.
ΜΙΑ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΗ ΜΑΤΙΑ  στον ποιο πάνω πίνακα, στον οποίο παρουσιάζονται αυτά τα δεδομένα, μας γίνετε αμέσως κατανοητό ΠΟΤΕ (άρχισε), ΠΟΙΟΙ (φταίνε) ΠΩΣ, και ΓΙΑΤΙφτάσαμε ως εδώ, αλλά περισσότερο ΠΟΙΑ είναι η λύση του προβλήματος.
ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ 1η: Η τελευταία στήλη ν. 10 του πίνακα  με την επικεφαλίδα -πρωτογενές αποτέλεσμα- καταρρίπτει το μύθο, αλλά και αναγκάζει τους  διάφορους πολιτικούς να φτύσουν επιτέλους την καραμέλα, που πιπιλούν περιφερόμενοι στα κανάλια, με περισσά σάλια και στεντόρεια τη φωνή,  ότι είμαστε υποχρεωμένοι να παίρνουμε δανεικά για να πληρώνουμε μισθούς και συντάξεις. Φαίνετε δηλαδή ότι το συνολικό Δημοσιονομικό έλλειμμα της δεκαετίας είναι ελάχιστο (15,272 ευρώ)σε σχέση με το συνολικό δανεισμό (479,289 ευρώ) της ίδιας περιόδου. Δεν ξεπερνά δηλαδή στο σύνολό του το 3%  αυτού. Μάλιστα επειδή αυτό το έλλειμμα είναι εξαιρετικά χαμηλό, ΑΝΕΤΑ θα μπορούσε, όποτε χρειαζόταν,  αν δεν υπήρχε το εξωτερικό χρέος , να εξυπηρετηθεί  με εσωτερικό δανεισμό εντόκων γραμματίων.
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: ΔΕΝ ΖΟΥΜΕ ΜΕ ΔΑΝΕΙΚΑ ΒΡΕ ΕΛΛΗΝΕΣ , ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥ ΙΔΡΩΤΑ ΜΑΣ !
ΤΑ ΕΠΙ ΠΛΕΟΝ  που δανειζόμαστε είναι  για την μηχανική και έντεχνη γιγάντωση του εξωτερικού μας χρέους, λόγο του σκληρού νομίσματος(ευρώ) στο οποίο έχουμε προσδέσει την οικονομία μας,  προ όφελος των ντόπιων και ξένων τοκογλύφων.  Για να μπορούν με όπλο το Χρέος και συνεργάτες τους ντόπιους «παρτσινέβελους» να μας απειλούν, να μας εκβιάζουν και τελικά να οικειοποιούνται την περιουσία μας.
ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ 2η : Ας ρίξουμε μια ματιά στις στήλες ν.2 – πληρωμές δανείων- και ν.8 και ν.9. Σ’ αυτές φαίνεται ότι ενώ το 2000 είχαμε, για την εξυπηρέτηση του χρέους, πληρωμές δανείων ύψους 23,773 δις ευρώ, το 2009 το αντίστοιχο ποσό εκτινάχτηκε στα 77,558 δις ευρώ , δηλαδή από το 69,4% των ετήσιων εσόδων της χώρας το 2000  στο εξωφρενικό 145.12%  των εσόδων του 2009. Δηλαδή η εξυπηρέτηση του χρέους απαιτούσε μιάμιση! φορά πάνω τα φορολογικά έσοδα του κράτους. Και μέχρι σήμερα συνεχίζει να μεγαλώνει.  Αυτό το ποσό είναι τόσο μεγάλο που ότι και να κάνουμε , όσους φόρους και περικοπές μισθών και να φορτώσουν οι κρατούντες στο γνωστό υποζύγιο,  ΔΕΝ είναι δυνατόν να πληρωθεί χωρίς να εκποιηθεί εντελώς ολόκληρη η Ελλάδα .
ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ 3η: Συγκρίνοντας τις στήλες ν.2 , ν.3  και ν.4, αντιλαμβανόμαστε ότι σε αυτά τα δέκα χρόνια δανειστήκαμε 479,289 δις ευρώ από τα οποία η συντριπτική τους πλειοψηφία, τα  444,458 πήγαν στην εξυπηρέτηση των δανείων και κάποια ελάχιστα (15,272 δις ευρώ) όπως πιο πάνω αναφέρετε, για την κάλυψη του δημοσιονομικού ελλείμματος. Την ίδια περίοδο το Χρέος διπλασιάστηκε φτάνοντας στο αστρονομικό ποσό των 298,525 ευρώ, δηλαδή στο 128,9% του ΑΕΠ.
ΕΙΝΑΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ ότι σύμφωνα με τους προϋπολογισμούς του 2010, 2011  και 2012 το δημόσιο χρέος του  2010 έφτασε τα 340,285 δις ευρώ και στο 149,7% του ΑΕΠ, τα δε έσοδα στο ποσό των 56,178 δισ. ευρώ. Το 2011 έφτασε τα 364,600 δις ευρώ και στο 167,5% του ΑΕΠ τα δε έσοδα στο ποσό των 56,308 δις. ευρώ. Τα χρήματα που απαιτήθηκαν για να εξυπηρετηθεί το χρέος αυτά τα δύο χρόνια 2010-2011 υπερβαίνουν τα180 εκατ. Ευρώ, ποσό που ξεπερνά το 160% των εσόδων του κράτους. Η εκτιμήσεις του προϋπολογισμού του2012 και μάλιστα μετά την ολοκλήρωση της απάτης του PSI,  μας δείχνουν ότι το χρέος θα φτάσει τα 395 δις ευρώ και στα 190% του ΑΕΠ!!!
Αντίθετα τα έσοδα του Δημοσίου, λόγω της μεγάλης ύφεσης , η οποία πλέον έχει ξεπεράσει το όρια της απλής ύφεσης  λαμβάνοντας  τη μορφή του Αρμαγεδδώνα της αποεπένδυσης, συρρικνώνονται συνεχώς, με αποτέλεσμα να υπολογίζετε ότι το συνολικό ποσό της εξυπηρέτησης του χρέους για το 2012 θα υπερβεί το 170% των εσόδων του κράτους. Νούμερα απίθανα, ασύλληπτα και εξωφρενικά. (Προσοχή : Τα ποσά 2011- 2012  που παρατίθενται είναι κατ’ εκτίμηση των  αντίστοιχων προϋπολογισμών )
Καίριο ερώτημα: Όλα αυτά τα μέτρα που έβαλαν τη θηλιά στο λαιμό του Ελληνικού λαού, που τον κατεξευτέλισαν, του πήραν ότι είχε και δεν είχε, τον οδήγησαν σε πλήθος αυτοκτονιών  και πολλούς σε  ψυχική ανισορροπία, τον οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια σε   δημογραφικό μαρασμό. ΤΙ αποτελέσματα είχαν; ΤΙ απόδωσαν; ΣΕ ΤΙ μας χρησίμευσαν; ΜΗΠΩΣ μείωσαν το χρέος έστω για ένα ευρώ;
Τίποτα απ’ όλ’ αυτά δεν συνέβη,  το χρέος αυξάνετε σταθερά χωρίς να κουράζετε και χωρίς να χαμπαριάζει ούτε από απειλές για ……αναδιαπραγμάτευση, ούτε από συμμαχίες…… οικουμενικών κυβερνήσεων. Πάρτε μια ιδέα για τον τρόπο που αυξάνετε, ρίχνοντας μια ματιά στον πιο κάτω σύνδεσμο:  http://www.forologoumenos.gr/
ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ που διαβάζει αυτές τις γραμμές γνωρίζει μία Χώρα στον κόσμο, από καταβολής κόσμου, που με τέτοιο χρέος κατάφερε να επιβιώσει και να το πληρώσει , χωρίς να ξεπουληθεί ολόκληρη, χωρίς να εξανδραποδίσει τα παιδιά της, ας μας την υποδείξει, για να μαθαίνουμε κι εμείς οι αδαείς!!!
ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ 4η : Είναι γνωστό ότι το Ελληνικό Κράτος από καταβολής του υπήρξε σπάταλο, παρασιτικό και διεφθαρμένο. Δομήθηκε κατά τέτοιον τρόπο που να μπορεί να εξυπηρετεί μια μικρή κοινωνική ολιγαρχία, η οποία το χρησιμοποιεί  για να λεηλατεί ευκολότερα τη χώρα και το λαό της. Αυτή η λεηλασία έχει ως όπλο τον δανεισμό, γιατί μέσα από αυτόν μπορεί να την χρηματοδοτεί. Άμεσο απότοκο αυτής της συμπεριφοράς ήταν και συνεχίζουν να είναι οι απανωτές χρεοκοπίες. Είναι αυτές που στο παρελθόν ο Λαός μας τις πλήρωσε με τιμή αίματος και που ή επικείμενη τέτοια, δεν είναι φωτογραφία αλλά ζωγραφικός πίνακας που σκιαγραφεί  τις  γκρίζες μέρες που σήμερα ζούμε, αλλά και τις μαύρες κατάμαυρες που ακολουθούν.
Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ  ΟΛΟΤΑΧΩΣ  ΕΞΕΛΙΣΣΟΜΕΝΗ   νέα πτώχευση,  οφείλετε στην κρατούσα άποψη των σύγχρονων κυβερνήσεων, που θεωρούν αδιανόητο να αμφισβητήσουν την εξάρτηση της χώρας από τους δανειστές και τις διεθνείς αγορές. Τους φαίνετε  μεταφυσικά αδύνατο να προτάξουν το συμφέρον της χώρας και του λαού της, έναντι των ισχυρών τραπεζιτών της Ευρώπης και του εικονικού χρήματος των διεθνών αγορών. Φτάνουν στο σημείο να έχουν θέσει τη χώρα υπό κηδεμονία και οικονομικό έλεγχο, για να διευκολύνουν τους διεθνείς τοκογλύφους στην κατάσχεση της περιουσίας του Ελληνικού Κράτους και τον εξανδραποδισμό των κατοίκων της. Έχουν φροντίσει γι’ αυτό με την απόφαση της Διυπουργικής Επιτροπής Αναδιαρθρώσεων και αποκρατικοποιήσεων που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ αρ. φύλλου 2501  της 4ης Νοεμβρίου 2011. Με την οποία μπήκαν (προς εκποίηση) στο Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου ………. ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ! Και φυσικά σε τιμές ευκαιρίας και με ευκολίες πληρωμής. Πάρε Κόσμε! Εδώ Πωλούνται Πάσης Φύσεως Υλικά!!
ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ προσποιούμενος τον άρρωστο, παραιτήθηκε ο κ. Ράπανος από τη θέση του Υπουργού Οικονομικών. Είναι ο ίδιος που μαζί με την κουστωδία Σημίτη στην αρχή της δεκαετίας, εσκεμμένα ή από βλακώδη άγνοια (άγνοια άραγε;)  μαγείρεψαν τα οικονομικά στοιχεία της Ελλάδας και μας έβαλαν στο Ευρώ. Σήμερα αυτός ο ίδιος θύτης, βλέποντας το αδηφάγο τέρας που με άλλους δημιούργησε , το οποίο τρέφετε με τα όνειρα ,το  αίμα και τις ελπίδες  των  κατοίκων αυτού του τόπου, έντρομος και με καμουφλαρισμένο τρόπο, παραιτούμενος για λόγους υγείας, μας είπε ότι δεν είναι αυτός (δεν είμαι εγώ, δεν είμαι εγώ), λες κι εμείς μπορούμε να τον ξεχάσουμε, ή μπορούμε να τον συγχωρήσουμε. Τη θέση του κατέλαβε ο πιο τολμηρός κ. Στουρνάρας που ανήκει στο ίδιο γκρουπ του Σημίτη. Ίσως θεωρεί ότι το ρήγμα στα ύφαλα του «Τιτανικού» θα κλείσει με …..στουπιά! και ο ίδιος θα περάσει από την κολυμβήθρα του Σιλωάμ για να εξαγνιστεί και άρα να γλυτώσει από την λαϊκή οργή που καθημερινά γιγαντώνετε.
ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΠΕΡΙΟΔΟ ο Νομπελίστας Οικονομολόγος Πολ Κρούγκμαν ,  δήλωσε ότι ή Ελλάδα είναι μία χαμένη υπόθεση και ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση αποπληρωμής του χρέους της , ενώνοντας έτσι την φωνή του με πολλούς άλλους Έλληνες και ξένους διαπρεπείς οικονομολόγους που λένε ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να πληρώσει αυτό το χρέος και ότι πρέπει να πάρει άλλη κατεύθυνση και να επιλέξει άλλες μορφές ισορροπίας.  Ο καθηγητής Βαρουφάκης  στις 29/6, δήλωσε στην Κρατική Τηλεόραση, ότι η Ελλάδα έχει τρείς μήνες ακόμα ζωής μέσα στο ευρώ.
ΑΝΤΙ ΛΟΙΠΟΝ  οι πολιτικοί μας  να φροντίσουν για την εκπόνηση ενός σχεδίου, για την συντεταγμένη αποχώρηση από το ευρώ και την επιστροφή στο εθνικό νόμισμα, όταν χρειαστεί, αντί  να σκέφτονται την επόμενη μέρα που θα είναι δύσκολη και σκληρή, αντί να αναθέσουν στα πανεπιστήμια της χώρας την κατάρτιση μελετών για τον τρόπο αντιμετώπισης των συνθηκών που θα προκύψουν σε περίπτωση αποχώρησης από την ευρωζώνη, αντί να προετοιμάζουν τη μοναδική λύση που έχουμε και που είναι η συντεταγμένη αποχώρηση από την ευρωζώνη, αυτοί τρομοκρατούν το Λαό με τον μπαμπούλα της δραχμής , χαλιναγώγησαν  την κοινή γνώμη λίγο πριν τις εκλογές  με χαλκευμένες και κατάπτυστες εκθέσεις της αμαρτωλής Εθνικής Τράπεζας, προσπαθούν να ποδηγετήσουν την ψήφο  των Ελλήνων με μπαράζ δηλώσεων ξένων παραγόντων. Ταυτόχρονα ασχολούνται με την παραφιλολογία της δήθεν αναδιαπραγμάτευσης του μνημονίου (με την υπόσχεση της οποίας έκαναν τις εκλογές) , και την αποστολή στην Ευρώπη γι’ αυτή τη σοβαρή υπόθεση, ενός γηραιού ανθρώπου , που το μυαλό του είναι στις παρυφές του Αλτσχάιμερ!
Η όλη κατάσταση μου θυμίζει την παροιμία: Αφού το φίδι το βλέπουμε , γιατί ψάχνουμε να βρούμε τη σουρματαριά του;
ΥΣ . 1)Πολλά είναι τα εγκλήματα των πολιτικών σε βάρος της Ελληνικής κοινωνίας , από τη μεταπολίτευση μέχρι σήμερα. Όμως το μεγαλύτερο και χειρότερο έγκλημα το διέπραξαν σε ποσοστό 20% – 80%δύο πολιτικοί αντίστοιχα:
α) Ο Μητσοτάκης το 1992 με τη μετατροπή του 20% του Ελληνικού χρέους από δραχμές σε σκληρό ξένο νόμισμα, και
β) Ο Σημίτης το 2000, θέλοντας να μας  βάλει  στην ευρωζώνη,  μετέτρεψε  το υπόλοιπο 80% του Ελληνικού χρέους από δραχμές σε Ευρώ.
Τετέλεσται !!!
Αυτοί οι δύο Εφιάλτες, έβαλαν την ταφόπλακα στην Εθνική Οικονομία.
2) Και κάτι ακόμα πολύ σοβαρό που δεν πρέπει να ξεφύγει της προσοχής μας, είναι ή ένταξη της Κύπρου στο  Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας/Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας ΕΤΧΣ/ΕΜΣ. Ότι δεν μπόρεσαν να πετύχουν με το σχέδιο Ανάν, θα το καταφέρουν τώρα με τον Οικονομικό έλεγχο που θα της επιβάλουν , μετά από λίγα χρόνια Ευρωπαϊκού σκληρού νομίσματος και μάλιστα με Κυβέρνηση της Αριστεράς!
3) ο Ανδρέας , αν και ο μέγιστος μακράν των ποπολάρων, ως οπαδός του Κέυνς, αν και ποτέ δεν το παραδέχτηκε  γιατί θεωρούσε εαυτόν …..σοσιαλιστή, ποτέ δεν τόλμησε να μετατρέψει τον κρατικό δανεισμό από δραχμές σε οποιοδήποτε σκληρό νόμισμα. Στη δεκαετία του 1980, που εφάρμοζε στην πράξη το…… Σοσιαλισμό, αύξησε το χρέος κατά δέκα οκτώ φορές , από 2 δις ευρώ ( με αναγωγή σε ευρώ) που το παρέλαβε το 1981, το παρέδωσε στα 36 δις ευρώ το 1989. Όμως σε δραχμές δανειζόταν , δραχμές πλήρωνε. Αυτοί που τον δάνειζαν τα λεφτά τους τα είχαν και τα ξόδευαν (αν και δεν τα δήλωναν) στην Ελλάδα. Τράβηξε στη συνέχεια και κάνα-δυό υποτιμήσεις και ….όλα έβαιναν καλώς!!!!!
Μέχρι που!!!!!!! Ήρθαν οι ……… ΜΕΛΙΣΣΕΣ!
Πηγές:
Η Ελληνική Πομπηία – Το χρονικό μιας  προαναγγελθείσας χρεοκοπίας. Του Δ. Καζάκη
Εφημερίδα «Το Ποντίκι» 25/03/2010
Προϋπολογισμοί Ελληνικού Κράτους 2000-2012
http://www.minfin.gr/portal/el#
http://www.minfin.gr/budget/2004/eis/1.6.pdf
http://www.minfin.gr/budget/2005/eis/6.pdf
http://www.minfin.gr/budget/2006/proyp06/
http://www.minfin.gr/budget/2007/proyp07/
http://www.minfin.gr/budget/2008/proyp/
http://www.minfin.gr/budget/2009/proyp/index.html
http://www.minfin.gr/budget/2010/proyp/index.html
http://www.minfin.gr/budget/2011/proyp/index.html
http://www.minfin.gr/content-api/f/binaryChannel/minfin/datastore/8f/5d/3a/8f5d3af1f8ffc50054ee7a178c5cf8ebdee6f6e9/application/pdf/EISHGHTIKH+2012.pdf
Στατιστικό  Δελτίο    Οικονομικής Συγκυρίας, διάφορα τεύχη
Οικονομικά στοιχεία Τραπέζης της Ελλάδος( ο Θεοί να την κάνει τέτοια).
http://www.bankofgreece.gr/Pages/el/Publications/Sdos.aspx?Filter_By=4
Στέργιος Γ. Μπακολουκάς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου