Παρασκευή 25 Μαΐου 2012

Η ΧΩΡΑ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ ΑΛΗΘΙΝΑ ΝΕΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΥΛΙΚΑ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΥΛΙΚΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ
Η χώρα, η Κοινωνία δεν μπορεί να ανακτήσει μια αυθεντική παραγωγική σχέση με την πολιτική διαμέσου της ανακύκλωσης της νομενκλατούρας της ΔΗΜ.ΑΡ., του ΣΥΡΙΖΑ, της Ν.Δ. κλπ.. Η ανακύκλωση τους σημαίνει ανακύκλωση των αδιεξόδων και της αυτοκαταστροφικότητας. Επί δύο δεκαετίες περίπου Εξωθεσμικοί και Εξωελλαδικοί κύκλοι ανακύκλωναν κομμάτια της νομενκλατούρας του ΚΚΚΑΣΟΡ, ότι ποιο παλιό υπήρχε, παρουσιάζοντας το ως νέο. Αυτό σημαίνει Σημίτης, Ψευτοεκσυγχρονισμός, Γιωργάκης. Η ανακύκλωση τους, η επιβολή τους ταυτίσθηκε με την πορεία της χώρας προς τον Βάραθρο. Μετά την εξάντληση αυτού του γραφειοκρατικού καριερίστικου, μη παραγωγικού μορφωτικού πολιτικού υλικού, παρασιτικού υλικού, άρχισε η ανακύκλωση των εφεδρειών των διαφόρων κομματιών της μεταπολιτευτικής νομενκλατούρας της λεγόμενης αριστεράς. Δεν χρειάζεται έρευνα. Είναι πολύ ορατό ότι η νομενκλατούρα αυτή είναι κατ’ εικόνα και καθ’ ομοίωση με αυτήν του ΚΚΚΑΣΟΡ. Ίδιο γενετικό, κύρια μορφωτικό υλικό. Έτσι εξηγούνται οι πολύμορφες ορατές και αόρατες συγκλήσεις τους. Ίδιες είναι και οι μέθοδες ανακύκλωσης τους από τους ίδιους κύκλους. Είναι η τρίτη, μάλλον η τέταρτη προβολή του ίδιου φιλμ.
Η χώρα όμως δεν μπορεί να διανύσει ακόμη έναν αυτοκαταστροφικό κύκλο άλλων δέκα ή είκοσι χρόνων, ανακυκλώνοντας το παλιό, ένοχο, σκουριασμένο, άχρηστο υλικό που το παρουσιάζουν ως νέο, με νέο look. Διατηρώντας τις ίδιες παρασιτικές κλεπτοκρατικές δομές που την βύθισαν και την βυθίζουν στην καταστροφή.
Άλλες είναι οι ανάγκες και οι προσδοκίες της Ελλάδας και άλλες αυτών των δομών και κύκλων.
Η χώρα έχει ανάγκη μια αυθεντική πολιτική αναγέννηση από νέες πολιτικές δυνάμεις, από νέα, αληθινά νέα πολιτικά κινήματα, νέα πολιτικά κόμματα. Αυτό λέει η Επιστήμη. Αυτό θέλει η ιστορία.
Θέλει εκφραστές μιας πλούσιας Πολιτικής Παιδείας, μιας Ελληνικής Παιδείας. Σε ποιο από τα υπαρκτά κόμματα μη κόμματα, κόμματα ταμεία, Δημόσια ταμεία διακρίνει κανείς αυτά τα χαρακτηριστικά; Σε κανένα. Τι πρόβλεψαν, τι πραγματοποίησαν, τι πρότειναν, τι προτείνουν; Αφωνία, Απραξία, Φλυαρία και Πυροτεχνήματα. Οι ηθοποιοί αυτού του φτωχού έως κωμικού πολιτικού λεγόμενου προσχεδιασμένου Θιάσου πρέπει να αποσυρθούν αντί να ανακυκλώνονται. Υλικά καταστροφής δεν μπορούν να γίνουν υλικά δημιουργίας.
Όταν το 40% των πολιτών, ένα μέρος είναι το πλέον καλλιεργημένο πολιτικά και μορφωτικά απέχει από τις εκλογές. Ένα άλλο εξ ίσου καλλιεργημένο κάνει διασπορά της ψήφου του σε μικρές ομάδες για να μην σταθεροποιήσει, κρυσταλοποιήσει τις εφεδρικές νομενκλατούρες της μεταπολίτευσης και τις υποστεί ή ψηφίζει κατά, διαμαρτυρόμενο και όχι υπέρ, τότε είναι ορατό ότι η μπλοκαρισμένη από τις ολιγαρχίας δημοκρατία μας στερείται αντιπροσώπευσης, πολιτικών θεσμών, πολιτικών κομμάτων.
Η χώρα πρέπει να λύσει το εσωτερικό της πρόβλημα για να λύσει το εξωτερικό της.
Polis-agora.blogspot.com Ιστολόγιο Μιχάλη Χαραλαμπίδη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου