Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012

Στη Λιβαδειά με προσαγωγές η παρέλαση


 

25 Μαρτίου 2012

Με πρωτοφανή μέτρα αστυνόμευσης, πραγματοποιήθηκε στη Λιβαδειά, η παρέλαση για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου. Για την αποφυγή επεισοδίων έγιναν προληπτικές προσαγωγές τριών ατόμων, τα οποία αφέθηκαν ελεύθερα, μετά το πέρας της παρέλασης.
Υπό τον φόβο αποδοκιμασιών, οι εκπρόσωποι των τοπικών αρχών, απέφυγαν να διασχίσουν τον κεντρικό δρόμο της Λιβαδειάς και έφθασαν στο χώρο της παρέλασης μέσω της παράλληλης οδού , της Καραγιαννοπούλου.
Χωρίς εξέδρα , παρουσία της Γ. Γ. Ισότητας Μ. Στρατηγάκη, του Μητροπολίτη Θηβών και Λεβαδείας Γεώργιου , του αντιπεριφερειάρχη Βοιωτίας Γ. Μουλκιώτη, του δημάρχου Λεβαδέων Ν. Παπαγγελή, των στρατιωτικών και αστυνομικών αρχών του νομού, η μαθητιώσα νεολαία παρέλασε και έστειλε το δικό της μήνυμα, μη στρέφοντας το κεφάλι προς την πλευρά των επισήμων.
Μια μικρή ομάδα ατόμων, απέναντι από τους επισήμους και υπό το βλέμμα των αστυνομικών, φώναζε συνθήματα διαμαρτυρίας  και πετούσε φέιγ βολάν, με κεντρικό σύνθημα «Δε θα γίνουμε σύγχρονοι ραγιάδες».
Όπως ήταν αναμενόμενο, οι βουλευτές απέφυγαν, όπως και την 28 Οκτωβρίου, να παραστούν στις σημερινές εκδηλώσεις.
Ευχές για την ημέρα και κουράγιο ευχήθηκε ο Μητροπολίτης, ενώ ο αντιπεριφερειάρχης απέφυγε να σχολιάσει την έντονη αστυνομοκρατία, που κάθε άλλο παρά θύμιζε εορτασμό εθνικής επετείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου