Κυριακή 24 Μαρτίου 2019

Εθνική ανάγκη ο εξωστρεφής προσανατολισμός και αναπτυξιακός ρόλος της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας (ΕΑΒ)

Από την Χαρίκλεια Παπαϊωάννου υποψήφια του συνδυασμού «Στερεά…Υπεροχής»
Ως γνωστόν ο συνδυασμός μας «Στερεά…Υπεροχής» με επικεφαλής τον κ. Δημήτρη Αναγνωστάκη θα διεκδικήσει την Περιφέρεια Στερεάς στις εκλογές της 26ης  του προσεχούς Μαΐου.
Την 21η Μάρτη, κλιμάκιο από τη Βοιωτία  συνόδευσε τον υποψήφιο ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ ,βουλευτή του και τέως υπουργό κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή κατά την επίσκεψή του στην Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία (ΕΑΒ),στον Δήμο Τανάγρας επί του βοιωτικού εδάφους της Περιφέρειας Στερεάς.
Μας έγινε ενημέρωση και μας δήλωσαν ότι αν το θελήσουμε και όποτε περιγραφικά  εκ του μακρόθεν αλλά  και εκ του σύνεγγυς την παραγωγική διαδικασία .
Με βάση τις πληροφορίες που έχω συγκεντρώσει, τις γνώσεις  που διαθέτω και τον προβληματισμό μου έχω καταλήξει στην άποψη ότι:
….Καρδιά της ηλεκτρομηχανικής είναι η αεροναυπηγική. Πριν κάποια χρόνια η (ΕΑΒ) ήταν η κυρίαρχη του είδους της στην Νοτιοανατολική Μεσόγειο. Έχει όλα τα εχέγγυα να κατακτήσει την πρότερη θέση της, δίνοντας ζωή σε δεκάδες επιχειρήσεις της ηλεκτρομηχανικής όλης της χώρας. Λαμβάνοντας τέλος κατά νου τα εξοπλιστικά προγράμματα της Τουρκίας, η αναγέννηση της (ΕΑΒ) σε συνδυασμό με την ανάπτυξη της αμυντικής βιομηχανίας με εξωστρεφή προσανατολισμό, εύλογα θα εξυπηρετήσει κι άλλους σκοπούς. …..
(στην εικόνα από αριστερά μου: ο οικονομολόγος κ.Βασ. Τσιτσιρίγκος, η δικηγόρος Αθηνών κυρία Χριστίνα Σταμούλη, ο κ.Παν. Κουρουμπλής, ο βουλευτής Βοιωτίας κ.Νικ.Θηβαίος,ο εκπαιδευτικός κ.Καπλάνης και ο γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Βοιωτίας κ.Απ.Ντάντος)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου