Παρασκευή 5 Ιουλίου 2019

Συνέντευξη του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στον ΣΚΑΙ

1 σχόλιο:

  1. Οι δημοσιογράφοι αναλώθηκαν σε πάρα πολλές ερωτήσεις ήσσονος σημασίας .Ενώ δεν το ήθελε ο Αλέξης Τσίπρας ,«ροκάνισαν» τον τηλεοποτικό χρόνο και δεν τον ρώτησαν για το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, για το σχέδιό του σχετικά με τη διακυβέρνηση της χώρας, αλλά και για μια σειρά σημαντικών ζητημάτων για την κοινωνία, όπως η Υγεία, το ασφαλιστικό, η Παιδεία, οι μεταρρυθμίσεις κ.ά.
    Την προηγούμενη μέρα της συνέντευξης Τσίπρα, στο ίδιο κανάλι αλλά σε διαφορετική εκπομπή, φιλοξενήθηκε ο κ. Μητσοτάκης.Δέχθηκε επουσιώδεις ερωτήσεις ,όπως φυσικά επιθυμούσε.
    Αντιθέτως, δεν δέχτηκε «αιχμηρές» ερωτήσεις όπως το σχέδιο των τριών πυλώνων της Ν.Δ. για το ασφαλιστικό, για τα ελληνοτουρκικά και την ΑΟΖ στην ανατολική Μεσόγειο, για τις τελευταίες αποκαλύψεις σχετικά με το Μακεδονικό που έχουν άμεση σχέση με τη στάση της Ν.Δ. το προηγούμενο διάστημα, για τα χρέη του κόμματός του και για τον ακριβό προεκλογικό αγώνα του, δεν ρωτήθηκε για το Δημόσιο και τις προσλήψεις 1 προς 5.
    Εν κατακλείδι στην συνέντευξη στο ΣΚΑΪ , ο λόγος του ήταν στρατηγικός,με συνεκτικό πολιτικό περιεχόμενο ,αυτοκριτική και οξεία κριτική για τη διαπλοκή και τους καταστροφείς της χώρας που με θράσος τώρα «ζητούν τα ρέστα».Παρουσιάστηκε ως χαρισματικός αριστερός πολιτικός ηγέτης εκφράζοντας τις οικουμενικές αξίες ενός συνολικού πολιτικού ανθρωπισμού.Οσάκις η Κοσιώνη και ο Παπαχελάς να τον φέρουν σε δύσκολη θέση ,πέρασε στην αντεπίθεση και τους εξέθεσε στο ακροατήριο,με υψηλότατο (41.9%) ποσοστό τηλεθέασης.Περίμενε τον κ.Μητσοτάκη μια τηλεοπτική ήττα κατά κράτος και ήταν ο λόγος που απέφυγε αυτήν την κατά μέτωπο αναμέτρηση μαζί του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή