Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2018

Πόροι 916 εκατ. ευρώ για έργα διαχείρισης λυμάτων σε οικισμούς Γ' Προτεραιότητας

                                                                                                                                "ΑΥΓΗ"  7.2.018 

Ευκαιρία να χρηματοδοτηθούν τα έργα Ύδρευσης και Αποχέτευσης σαν τα Βάγια (άνω των 2000 κατοίκων )  του Δήμου Θηβαίων. Δημοτικοί άρχοντες γρηγορείτε." Οι καιροί ου μενετοί"

Ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξης Χαρίτσης, και ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτης Φάμελλος, παραχώρησαν κοινή συνέντευξη Τύπου για την υπογραφή της Προγραμματικής Σύμβασης για τη μελέτη, την κατασκευή και τη λειτουργία των έργων διαχείρισης λυμάτων των οικισμών Γ΄ Προτεραιότητας.
Στη συνέντευξη Τύπου τονίστηκε η αναγκαιότητα να ολοκληρώσει η χώρα αφενός τα έργα διαχείρισης λυμάτων σε 169 οικισμούς Γ’ Προτεραιότητας (με πληθυσμό πάνω από 2.000), για τα οποία η Κυβέρνηση εξασφάλισε πόρους ύψους 916 εκατ. ευρώ και αφετέρου να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις και το χρονοδιάγραμμα της Οδηγίας 91/271/ΕΟΚ.
 Σε αυτή την κατεύθυνση κρίθηκε σκόπιμο να συγκροτηθεί και να εφαρμοστεί ένα «Εθνικό Επιχειρησιακό Σχέδιο Υποδομών Λυμάτων», που θα αφορά στους εν λόγω οικισμούς.
Υπήρξε η δέσμευση όλων των εμπλεκομένων μερών να συμβάλουν εντός τους φάσματος των αρμοδιοτήτων τους για την επιτυχή ολοκλήρωση αυτής της σύμβασης.
Στη συνέντευξη Τύπου συμμετείχαν, επίσης, ο πρόεδρος της ΕΝΠΕ, Κωνσταντίνος Αγοραστός, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης, και ο πρόεδρος της ΕΔΕΥΑ, Γιώργης Μαρινάκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου