1. Τα ίδια να κάνουν και στους τέως Δήμους :ΒΑΓΙΩΝ, ΘΙΣΒΗΣ(Ελλοπία-Ξηρονομή-Δομβραινα-Θίσβη-Χώστια-Αλυκή-Αγ.Νικόλα-Σαραντι) ΠΛΑΤΑΙΩΝ (Μελισσοχώρι-Λεύκτρα- Καπαρέλι-Πλαταιές-Αγ. Βασίλη). Ειναι παράλογο τα δάνεια , τις οφειλές και τα''σπασμένα '' του Δήμου Θηβαίων να επιβαρύνουν τους παραπάνω. Από 1.1.2015 το έκτρωμα "Καλλικράτης" επιβάλλει την εξομοίωση των τελών με τα αυτά του Δήμου της Θήβας. Οι εκεί δημότες να εναντιωθούν σθεναρά, να συσπειρωθούν σε ομάδες πρωτοβουλίας . Εκεί να ενταχθούν (Μουρίκι -Πλατανάκι -Υπατο -Ελεώνας- Νιχωράκι- Αμπελοχώρι -Λουτουφί) που πληρώνουν επίσης δυσβάστακτα τέλη ύδρευσης. Η κίνηση αυτή να εεπεκταθεί παμβοιωτικά- περιφερειακά- πανελλήνια για την ανατροπή του "Καλλικράτη" Στα  πρωτα "βήματα" και τον αρχικό συντονισμό, μπορείτε να απευθυνθείτε εδώ ή στο ιστολόγιό μου


  2. Η εισαγωγή τελών οικιακής ύδρευσης στην Ιρλανδία δημιουργεί την μεγαλύτερη κρίση νομιμοποίησης του μεταμνημονιακού καθεστώτος και οι αριστεροί πολέμιοι της λιτότητας στην ιρλανδική βουλή σκίζουν από του βήματος της Βουλής τα "ειδοποιητήρια εγγραφής".
  3. Όπως έχουμε αναφέρει σε πρόσφατο άρθρο στην "ΑΥΓΗ", το ζήτημα της εισαγωγής χρεώσεων για την οικιακή παροχή ύδρευσης στην Ιρλανδία έχει προκαλέσει πολιτικό σεισμό σε μια χώρα όπου η δυσαρέσκεια για τις σκληρές επιπτώσεις της λιτότητας (προκειμένου να διασωθεί μια ιδιωτική τράπεζα) δύσκολα εκδηλωνόταν πολιτικά και στον δρόμο. 
  4. Έτσι, πέρα από την τεράστια διαδήλωση στο Δουβλίνο, ενάντια στην εισαγωγή χρεώσεων και τη δημιουργία της Irish Water, του οργανισμού που θα επιβλέπει την εγκατάσταση των μετρητών και το νέο σύστημα πληρωμών για το νερό, η αντίθεση των πολιτών ήταν και πολιτικά σαφής: Εξέλεξαν -όπως είχαμε αναφέρει- τον Πολ Μέρφι της Συμμαχίας Εναντίον της Λιτότητας, μετωπικού σχήματος του Τροτσκιστικού Σοσιαλιστικού Κόμματος Ιρλανδίας, σε αναπληρωματική εκλογή στο Δουβλίνο, ο οποίος όχι μόνο υποστήριζε την απόσυρση του μέτρου αλλά κάλεσε τους Ιρλανδούς πολίτες να μην υπακούσουν στο νόμο, δηλώνοντας πως και ο ίδιος θα έσκιζε την ειδοποίηση εγγραφής στην Irish Water. Στις πρώτες ημέρες της παρουσίας του στη Βουλή, τήρησε την υπόσχεσή του και μάλιστα από του βήματος του κοινοβουλίου.
  5. Post by Paul Murphy, Socialist Party
  6.  
  7. Οι δυσκολίες για την εισαγωγή του μέτρου είναι εξαιρετικές: 1 εκατομμύριο νοικοκυριά (από 1,5 εκατομμύρια συνολικά στην χώρα) δεν έχουν εγγραφεί, παρότι η προθεσμία υποβολής της σχετικής αίτησης έχει μετατεθεί δύο φορές ήδη, και παρά τις "φιλολαϊκές βελτιώσεις" στο σχέδιο της ιρλανδικής κυβέρνησης. Αν η γενικευμένη αυτή φορολογική ανυπακοή φέρει καρπούς, αν δηλαδή ακυρωθούν τα σχέδια της κυβέρνησης (κατόπιν υποδείξεων της τρόικας, βεβαίως), η Ιρλανδία θα έχει να επιδείξει μια λιγότερο θεαματική, αλλά πολύ αποτελεσματική ανυπακοή στην Ευρώπη των μνημονίων.