Πέμπτη 15 Μαΐου 2014

Η διάλυση των λαϊκών αγορών θα προκαλέσει ανήκεστο βλάβη στην κοινωνία αλλά κερδοφορία στα supermarkets και τις πολυεθνικές

 από τον  πολιτικό μηχανικό  Θεόδωρο Κ. Παπαϊωάννου*
Τις λαϊκές αγορές γνωρίσαμε σαν χώρο ανάπτυξης  διαπροσωπικών σχέσεων και οικονομικής ασφάλειας  κυρίως για αδύναμα πορτοφόλια και κοινωνικά στρώματα 
 Σαν   αστέγαστο ολοζώντανο πολυκατάστημα,  με αμεσότητα και χιούμορ στην εξυπηρέτηση,  σαν διαχρονική σχέση οικειότητας και εμπιστοσύνης μεταξύ πωλητή - καταναλωτή,   με άφθονα  φρέσκα και ποιοτικά  προϊόντα, προσιτά σε όλα τα βαλάντια     Όμως   όλα αυτά τελειώνουν με   το επαίσχυντο κυβερνητικό νομοσχέδιο που κατεδαφίζει  κάθε έννοια αγοραστικής εμπιστοσύνης για τους καταναλωτές αφενός  και επαγγελματικής σταθερότητας-ασφάλειας για τους πωλητές των λαϊκών αγορών αφετέρου.   
  Οι  συμπαθείς αυτοί βιοπαλαιστές βλέπουν το επάγγελμά τους να γίνεται λοταρία  με την  κλήρωση  κάθε χρόνο των  θέσεων .   
  Η συνεχής μετακίνηση των που συνεπάγεται η  κλήρωση  θα αποξενώσει και θα απομακρύνει τον καταναλωτή από τον πωλητή που εμπιστεύονταν  και ήξερε τη θέση του ,   αλλά και τους πωλητές που κοπίασαν  να ‘’κτίσουν’’  μια σταθερή πελατεία.  
 Η ψήφισή του , θα προσφέρει εύκολη   λεία   στους   καρχαρίες των απρόσωπων σουπερμάρκετ και των αδηφάγων πολυεθνικών, τα φτωχά και αδύναμα κοινωνικά  στρώματα  ,   τον εργαζόμενο των 300 ευρώ / μήνα, τον οικογενειάρχη που αγκομαχά  να εξασφαλίσει  τα στοιχειώδη  τον συνταξιούχο  με  την πενιχρή του σύνταξη και τον  ανασφάλιστο  άνεργο.
 Στις 18.5 ψηφίζεις. Θα τους αφήσεις να σε αποτελειώσουν;   
  Η ψήφος είναι πιο δυνατή από τη σφαίρα.    Με τη σφαίρα μπορεί να σκοτώσεις τον εχθρό σου. Αλλά μπορεί και  να σκοτώσεις το μέλλον των παιδιών σου.
 *  τ. Κοινοτάρχης Βαγίων ( σημερινή Δ.Ε. Θηβών)  -τ. Γεν. Γραμ. ΚΕΔΚΕ-
Υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος στον συνδυασμό ’’Η Στερεά σε νέα τροχιά’’  https://www.facebook.com/theodore.papaioannou
http://kadmos35.blogspot.gr/    τηλ 2262022177 κιν 6997189448, 6947860328, 6934653790



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου