Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2013

Ιερώνυμος: "Βιώνουμε έναν περίεργο πόλεμο, είμαστε θύματα τοκογλυφίας"


 Γασπαράκης Μ.: 30/10/2012 
   "Τα πάω πολύ καλά με την Αριστερά"
Στις ραγδαίες εξελίξεις στο επίπεδο του πολιτικού συστήματος, στην κρίση και τη διαφθορά αναφέρθηκε ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, ο οποίος, αφού μίλησε με κολακευτικά λόγια για την Αριστερά, δήλωσε ότι βρισκόμαστε σε πόλεμο και είμαστε θύματα μίας τραγικής περίπτωσης τοκογλυφίας. Ο αρχιεπίσκοπος, σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του «Σκάι», είπε χαρακτηριστικά: «Οι Έλληνες βιώνουμε έναν περίεργο πόλεμο, νιώθω ότι βρισκόμαστε υπό κατοχή, η κυριαρχία μας υποχωρεί και έχουμε γίνει θύματα μίας τραγικής περίπτωσης τοκογλυφίας».
Όσον αφορά τα μέτρα της εξοντωτικής λιτότητας, τα χαρακτήρισε ανεφάρμοστα και ιδιαίτερα επώδυνα, ενώ σημείωσε ότι η συνεχής φορολογία δεν φέρνει αποτέλεσμα. Παράλληλα αναρωτήθηκε αν υπάρχει σήμερα Δημοκρατία. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην Αριστερά, δηλώνοντας: «Τα πάω πολύ καλά με την Αριστερά, αγαπάω και την κυρία Παπαρήγα και τον κύριο Τσίπρα. Δεν συμφωνώ με τα κόμματα όταν τσαλακώνουν το ανθρώπινο πρόσωπο, όταν δεν υπάρχει καθόλου σεβασμός. Με αυτά τα κόμματα δεν αξίζει να έχει κανείς επαφή» σημείωσε ο κ. Ιερώνυμος, κατονομάζοντας ουσιαστικά τους νεοναζιστές της Χρυσής Αυγής.
Συνεχίζοντας, παρέθεσε μία σύντομη ιστορία: «Κάποτε γνώρισα έναν κ. Θεόδωρο, ο οποίος ψάρευε και είχε τη φήμη του μεγαλύτερο αριστερού. Την Κυριακή ήταν πρώτος στην εκκλησία. Όταν τον ρώτησαν τι δουλειά έχει με την εκκλησία, απάντησε: Εγώ κάνω τη δουλειά μου, κάνω τον σταυρό μου, πάω στην εκκλησία και λέω 'Θεέ μου, ευλόγησέ μας όλους, δώσε μου ένα ψωμί να φάω'. Τέτοιος αριστερός είμαι και εγώ». Ακόμα ο αρχιεπίσκοπος επισήμανε ότι αυτό που συμβαίνει στην Ευρώπη σήμερα αποτελεί εκτροπή από τις ρίζες και τις αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, επισημαίνοντας ότι μεγάλο λάθος είναι ότι έχει απο-ιεροποιηθεί και ευτελιστεί η αξία του ανθρώπου, με αποτέλεσμα να μετατρέπεται σε αντικείμενο εκμετάλλευσης. Ταυτόχρονα κάλεσε αυτούς που - όπως είπε- δηλώνουν φίλοι μας, να σεβαστούν την αξιοπρέπεια, την ιστορία και τον πολιτισμό μας.
Αναφέρθηκε επίσης στην υπόθεση Siemens και τη «λίστα Λαγκάρντ» τονίζοντας ότι έχει γίνει κουκούλωμα, κάτι που δικαιολογημένα έχει εξοργίσει τον λαό. Τέλος, αναφέρθηκε και στα έσοδα της Εκκλησίας, τα οποία, λόγω κρίσης, έχουν γνωρίσει δραματική πτώση. «Έχουμε ακίνητα από ανταλλαγές περιουσίας αλλά δεν αποδίδουν, δεν νοικιάζονται. Από τα 10-12 εκατ. ευρώ που ήταν τα έσοδα, τώρα είναι μόλις 4 εκατ. ευρώ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου