Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2012

All4Greece.com: Δημιουργία Κέντρου Αναφοράς και Διαδικτυακού Κόμβου για τις Εξαγωγικές Ελληνικές Επιχειρήσεις και τα Προϊόντα τους



Του Σταμάτη Υπερήφανου* 
Σε αυτή τη δύσκολη για τη χώρα οικονομική συγκυρία, η αύξηση των πωλήσεων ελληνικών προϊόντων σε χώρες του εξωτερικού, θα μπορούσε να προσδώσει αναπτυξιακή πνοή στην Ελλάδα, να αποτελέσει προϋπόθεση για την παραγωγή εσωτερικού πλούτου και να συμβάλλει γενικότερα στην οικονομική ανάκαμψη της χώρας, τη βιώσιμη ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας και τόνωση της επιχειρηματικής δραστηριότητας, σε μία περίοδο που αυτή πλήττεται σημαντικά
O υπ. Διδάκτορας Σταμάτης Υπερήφανος (τομέας Βιομηχανικής Διοίκησης και Επιχειρησιακής Έρευνας της σχολής Μηχανολόγων Μηχανικών ΕΜΠ) και με την επίβλεψη του Καθηγητή κ. Ηλία Τατσιόπουλου έχει προβεί στην ανάπτυξη κόμβου προβολής και προώθησης των ελληνικών επιχειρήσεων και των προϊόντων τους στο εξωτερικό.
Το διαδικτυακό site φιλοξενείται στο All4Greece.com, που αποτελεί ένα πλήρες ελληνικό portal για την δωρεάν ηλεκτρονική προβολή των ελληνικών επιχειρήσεων και των προϊόντων τους στο εξωτερικό και την ηλεκτρονική παροχή υπηρεσιών στους τομείς των Εξαγωγών και των Επενδύσεων στην Ελλάδα. Μέσω αυτού οι Έλληνες επιχειρηματίες μπορούν να έχουν την απαιτούμενη πληροφόρηση και υποστήριξη στις επιχειρηματικές τους δραστηριότητες, την λήψη υψηλής ποιότητας υπηρεσιών, τη δημιουργία συνεργασιών και την ενίσχυση των επενδυτικών τους πρωτοβουλιών. Επίσης θα συμβάλλει στην αλλαγή του κλίματος και την προσέλκυση επενδύσεων στην Ελλάδα.  
Πρόκειται ουσιαστικά για μια εθνική προσπάθεια, υπό την αιγίδα του τομέα Βιομηχανικής Διοίκησης και Επιχειρησιακής Έρευνας της σχολής Μηχανολόγων Μηχανικών ΕΜΠ, που στόχο έχει την παροχή υψηλής ποιότητας υπηρεσιών στις ελληνικές επιχειρήσεις, κύρια στους Μικρομεσαίους Επιχειρηματίες, με σκοπό την παραγωγή ανταγωνιστικών προϊόντων και την αύξηση των πωλήσεών τους. Το All4Greece.comέχει κεντρικό στόχο μέσω του Διαδικτυακού Κόμβου να συμβάλει στην προβολή, την προώθηση και πώληση στις αγορές του εξωτερικού ελληνικών προϊόντων με ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα, την παροχή πληροφοριών για αγορές του εξωτερικού, συμβουλών για την προετοιμασία εξαγωγικής δραστηριότητας, επενδυτικών ευκαιριών στην Ελλάδα και να προσφέρει πληροφόρηση για ζητούμενα ποιοτικά χαρακτηριστικά προϊόντων και υπηρεσιών, τραπεζικές και χρηματοδοτικές συμβουλές για επενδύσεις, online προβολή προϊόντων τεχνολογίας και καινοτομιών, υποστήριξη ελληνικών επιχειρήσεων για απόκτηση εξαγωγικής δραστηριότητας, επιχειρηματικά σχέδια (business plan), αναζήτηση τεχνογνωσίας (know how, μελέτες κλπ.), λιτές πρακτικές (lean practices), ώθηση στην βιώσιμη ανάπτυξη (win win) σε όλες τις πτυχές (οικονομικές, περιβαλλοντικές, κοινωνικές), αναζήτηση συμβουλευτικών υπηρεσιών για εφοδιασμό (logistics), κοστολόγηση, επιχορηγήσεις, τραπεζικές υπηρεσίες (μίσθωση, εκμίσθωση, δάνεια κλπ.), βοήθεια για συμμετοχή σε διεθνείς εκθέσεις και συνέδρια, υποστήριξη για απόκτηση πιστοποιητικών διαχείρισης ποιότητας (ISO, HACCP κλπ.), βοήθεια στην κατασκευή ιστοσελίδων (site) κλπ. Παράλληλα, μια σημαντική υπηρεσία που προσφέρεται στις καταχωρημένες επιχειρήσεις είναι η ενημέρωσή τους σχετικά με ζήτηση από το εξωτερικό για αγορά προϊόντων του κλάδου τους ή/και ενδιαφέρον για συνεργασία. Η εν λόγω παροχή των υπηρεσιών μέσω του διαδικτυακού κόμβου θα εξασφαλίζει την εύκολη και δωρεάν πρόσβαση όλων των ενδιαφερομένων, καλύπτοντας ένα σημαντικό κενό στη στήριξή τους. Απευθύνεται σε επιχειρήσεις που αποβλέπουν σε υψηλά ποιοτικά χαρακτηριστικά.
Η ανταλλαγή απόψεων και η επαφή με τους αρμόδιους φορείς στο εξωτερικό θα έχει καθοριστική σημασία στην απόκτηση ιδεών και μεταφορά τεχνογνωσίας για τον ελλαδικό χώρο (πέρα από τις πιθανότητες συνεργασίας, κοινή πολιτική εξωστρέφειας, κτλ).  
Στο πλαίσιο της παραπάνω προσπάθειας, προγραμματίζεται η προβολή του διαδικτυακού κόμβου σε διεθνή forum, συνέδρια και εκθέσεις σε όλο τον κόσμο ώστε να συμβάλλει ουσιαστικά στην αύξηση των πωλήσεων του ελληνικών επιχειρήσεων.
Η καταχώρηση των επιχειρήσεων είναι δωρεάν. Για την καταχώρηση της επιχείρησής σας θα πρέπει να αποστείλετε έκφραση ενδιαφέροντος μέσω e-mail στο info@all4greece.com ή στο all4greece.com@gmail.com με επισυναπτόμενα:
1)      κείμενο στα αγγλικά και τα ελληνικά της επιχείρησης ή των προϊόντων της
2)      φωτογραφίες (5-10 κατά προτίμηση) των προϊόντων που εσείς θέλετε να προβάλετε
3)      στοιχεία επικοινωνίας (site της εταιρείας, τηλέφωνα, e-mailfax, διεύθυνση)
4)       πιστοποιητικά ποιότητας ή/και βραβεία
5)      εταιρείες/brands που εκπροσωπείτε
6)      παρουσίαση της εταιρείας
Εναλλακτικά, οι επιχειρήσεις μπορούν να καταχωρηθούν από μόνες τους επιλέγοντας My Account και στη συνέχεια create new account όπου θα βάλουν το username και το e-mail στο οποίο θα τους αποσταλεί e-mail για να προχωρήσουν στην καταχώρηση.

* O Σταμάτης Υπερήφανος είναι στέλεχος με καταγωγή από τον Ορχομενό και διαχειριστής του κόμβου www.all4greece.com 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου