Δευτέρα, 6 Αυγούστου 2012

Διαμαρτυρία για τη φημολογούμενη κατάργηση των τμημάτων ΑΕΙ από το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Επαρχίας Λιβαδειάς

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Επαρχίας Λιβαδειάς εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία του, σχετικά με δημοσιεύματα και πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες, μεθοδεύεται η κατάργηση περιφερειακών σχολών ΑΕΙ και ΤΕΙ σε όλη την χώρα, ανάμεσα τους και το Τμήμα Περιφερειακής Οικονομικής Ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδας, που εδρεύει στην πόλη της Λιβαδειάς. 
Το Τμήμα Περιφερειακής Οικονομικής Ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδας αποτέλεσε ένα ιστορικό αίτημα και όνειρο όλης της βοιωτικής κοινωνίας, η οποία σύσσωμη αγωνίστηκε για την υλοποίηση του. 
Επισημαίνουμε ότι το συγκεκριμένο Τμήμα δημιουργήθηκε με εργασίες και Δωρεές της τοπικής κοινωνίας.
Η σχεδιαζόμενη κατάργηση του Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδας θα δώσει τη χαριστική βολή στην – σκληρά δοκιμαζόμενη από τη μνημονιακή ύφεση και τις μνημονιακές πολιτικές – τοπική οικονομία και κοινωνία , καθώς το  Πανεπιστήμιο αποτελεί για την ευρύτερη περιοχή «πνεύμονα» ανάπτυξης  και πολιτισμού. 
Απαιτούμε όχι μόνο την μη κατάργηση του Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδας και των Παραρτημάτων του, αλλά και την άμεση και ουσιαστική ενίσχυση και αναβάθμισή του.
                                           Το Δ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου