Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012

Επωνύμως: Σε ποια φάκα πιαστήκαμε τελικά?


(Γραμμένο με αφορμή την παρέλαση για την επέτειο της 25ης Μαρτίου)
Αυτο ηταν το επιχειρημα."Δεν ειμαστε αφελεις να παμε στο τυρι και να μη δουμε τη φακα." Οπου τυρι,η εκφραση της διαμαρτυριας μας για το ξεσκισμα της χωρας και της ζωης μας και φακα οι προγραμματισμενες προβοκατσιες κατα την ημερα τη σημερινη, 25 Μαρτιου 2012. Προβοκατσιες που θα χρεωνονταν στην Αριστερα,τετοιας ολκης που θα μπορουσαν ακομη να ματαιωσουν κι αυτες τις ιδιες τις Εκλογες.
Συσσωμες οι δυναμεις της Αριστερας ως εκ τουτου,πλην ελαχιστων, αποφανθηκαν σε ΟΛΜΕ και τοπικες ΕΛΜΕ,ασφαλως ομου μετα των δυναμεων ΔΑΚΕ και ΠΑΣΚΕ,να μη γινουμε ποντικια, αλλα νησσες. Και τα συνδικαλιστικα μας οργανα, αυτα τα ιδια που την 28η Οκτωβριου καλουσαν να αναδειχθει με καθε τροπο και μεσο το νοημα του μεγαλου ΟΧΙ και μιλουσαν για μαυρες σημαιες και μαυρα περιβραχιονια, ξαφνικα τα βαψαν ολα στο ροζ.
Στο γλυκυτατο αυτο ροζ της Εθνικης Ομοψυχιας, οπου μερα που ναι, οι μαθητες και οι μαθητριες παρελαυνουν ευτυχεις στη γαλαζια τους χωρα.
Στη χωρα που πουληθηκε και μονον ως αποικια υφισταται πλεον.
Με τους γονεις τους και τους δασκαλους τους επαιτες για δανεικα αφου ουτε το δανειο ουτε το νοικι  ουτε το φαγητο της βδομαδας καλυπτονται απο το 15θημερο των 200,των 300, των 600Ε. Με τη δικη τους ζωη καμμενη απο την πυρκαγια της ανεργιας που τους περιθωριοποιει,τους κλεβει τα νιατα τους,τους βυθιζει στο σκοτεινο τουνελ της καταθλιψης.
Το χειροτερο ισως, να παρελαυνουν μπροστα σε ανθρωπους που οπουδηποτε αλλου στην οικουμενη θα χαν απο καιρο κρυφτει στο πιο βαθυ λαγουμι, για το ασυστολο ψεμα, την διαρκη προκλητικη κοροιδια, την  επιστημονικα δομημενη εξαπατηση, ενω εδώ -ποιος το φανταζονταν και ποιος το περιμενε ποτε -επιβιωνουν, μιλανε ακομη και πανε να σωσουν την παρτιδα και την πατριδα!
Εχω, συναδελφισσες και συναδελφοι πληρη επιγνωση του οτι, ναι, οι καιροι ειναι πονηροι. Και δεν ισχυριζομαι οτι ειναι μια ευκολη αποφαση ουτε μια ευκολη υποθεση να περιφρουρησεις τους αγωνες σου, αλλα προφανως ουδεις εξ ημων θα κατεβαινε για να λυντσαρει η να πεταξει αυγα και γιαουρτια. Και εν παση περιπτωσει, γι αυτους τους ιδιους φοβους και κινδυνους, ας μην ειχαμε κανει τιποτα, απολυτως τιποτα ως τωρα. Ουτε συγκεντρωσεις, ουτε πορειες, τιποτα! Θα κατεβαινε, ο κοσμος- κοσμημα, αυτην, ναι αυτην τη μερα την με ιστορικη μνημη φορτισμενη και σημαδιακη,να κραυγασει
ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ-ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ, διοτι μας λειπουν και τα τεσσερα.
Αυτην τη μερα,ναι.
Γιατι εδω, υπαρχουν στιχοι που στοιχειωνουν:
"Καλλητερα, καλλητερα διασκορπισμενοι οι Ελληνες
να τρεχωσιν τον κοσμον με εξαπλωμενην χειρα ψωμοζητουντες,
Παρα προστατας να χωμεν.
Το χερι οπου απλωνετε, ως προστασιας σημειον,
επνιξεν και πνιγει τους λαους παλαι κι ακομα.
Οταν υπο τα σκηπτρα σας νεους λαους καλειτε,
νεους ιδρωτας θελετε εσεις,
για να θρεψετε τα ξιφη οπου φυλαττουν
τα τρεμοντα βασιλεια σας,
τα ξιφη οπου πνιγουσιν την Αρετην
και σφαγιαζουσιν τους λειτουργους της....
Και τωρα εις προστασιαν μας το χερι σας απλωνετε.
Τραβηξτε το οπισω, βλεπει ο θεος..."
Κι υπαρχουν κι αλλοι, στιχοι, στοιχειωμενοι κι αυτοι:
"Κι επειδη πλησιαζαν οι μερες που το Γενος το χε συνηθειο να γιορταζει τον αλλον, το Μεγαλο Σηκωμο, τη μερα παλι εκεινην ωρισαν για την Εξοδο.
Οι νεοι με τα πρησμενα ποδια, που τους ελεγαν αλητες....."
Εμεις, αποφασισαμε στα ξαφνικα, να μη μας πουνε αλητες. Προφανως, προφανεστατα για να τσιμπισουμε στις εκλογες ακομη 1% αντε και 3% σου λεω εγω συντηρητικων, εγκλωβισμενων ψηφοφορων. Για να τους κανουμε τι? Για να στηριξουν, αυτοι, τις μεγαλες ανατροπες που υποσχομαστε?
Η, γιατι ερχεται κι η αξιολογηση για μας τους εκπαιδευτικους, και φυλαε τα ρουχα σου για να χεις τα μισα?
Αλλα, για την οικονομια της κουβεντας, ας κανουμε μιαν αφαιρεση κι ας πουμε οτι συμφωνοι, οι κινδυνοι ηταν μεγαλοι και δεν θελαμε να στοχοποιηθουμε. Αυτα χθες.
Σημερα?
Σημερα, μετα τη φρικη της σιδηροφρακτης πολης και τους ελευθερους σκοπευτες (παρατηρητες, διορθωνω) στην ταρατσα της Βουλης, μετα τις βιαιες προσαγωγες ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ, τσιμουδια και σημερα? Θα πρεπε και σημερα λοιπον, να συνοδεψουμε χαμογελαστοι, σα να μην ετρεξε τιποτε, τους μαθητες μας στις παρελασεις των τοπικων κοινωνιων? Να μου πει ενας, πως να ξαναδιδαξουμε Καλβο, Ελυτη και Σολωμο μετα τη σημερινη Ακρα Του Ταφου Σιωπη των ΕΛΜΕ και της ΟΛΜΕ.Δειξτε κατανοηση για πιθανα λαθη στους στιχους και την ορθογραφια.Τελω εν απογνωσει.
Ναγια Καραμπαση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου