Τρίτη 13 Μαρτίου 2012

Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ


Ξεκινά την Πέμπτη 15 Μαρτίου και θα διαρκέσει μέχρι και την Κυριακή 18 Μαρτίου, η 5η διοργάνωση της διεθνούς έκθεσης«Ecotec - Τεχνολογίες Περιβάλλοντος & Φωτοβολταϊκά Συστήματα»που διοργανώνει κάθε χρόνο η «T Expo» στο εκθεσιακό κέντρο «Expo Athens», στην Ανθούσα Αττικής.
Δεν είναι παράδοξο που η δυσμενής οικονομική κατάσταση της χώρας και το βαρύ ψυχολογικό κλίμα που αυτή δημιουργεί, αφήνουν σχεδόν ανεπηρέαστη τη συγκεκριμένη έκθεση. Γιατί αν η οικολογική συμπεριφορά των Ελλήνων ήταν ως χθες ευθύνη για το μέλλον, σήμερα -κάτω από αυτές τις συνθήκες- έχει γίνει επιτακτική ανάγκη.

Από τους μεγάλους επενδυτές, από το ίδιο το κράτος και την Τοπική Αυτοδιοίκηση μέχρι τον απλό ιδιοκτήτη ενός ακινήτου, η εκμετάλλευση των φυσικών και ανεξάντλητων πηγών ενέργειας, προσφέρει μια μοναδική ευκαιρία για κέρδος ή έστω σημαντική περικοπή των εξόδων για ενέργεια.
Στην εφετινή «Ecotec» οι εταιρίες που συμμετέχουν ξεπερνούν  για άλλη μια φορά τις 200 καλύπτοντας
με τα εκθέματά τους ολόκληρη την γκάμα των τεχνολογιών περιβάλλοντος: Από Φωτοβολταϊκά και 
άλλα συστήματα εκμετάλλευσης των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας μέχρι συστήματα διαχείρισης 
παντός είδους αποβλήτων, εξοικονόμησης ενέργειας, ανακύκλωσης κλπ.
Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, κυρίως από παράγοντες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αναμένεται εφέτος και το «Ecoforum», το τριήμερο συνέδριο που πραγματοποιείται κάθε χρόνο παράλληλα με την έκθεση. Ημερίδες στο πλαίσιό του έχουν ήδη προγραμματίσει μεταξύ άλλων η Ελληνική Εταιρία Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων  (Ε.Ε.Δ.Σ.Α), ο Πανελλήνιος Σύνδεσμός Επιχειρήσεων Προστασίας Περιβάλλοντος (ΠΑ.Σ.Ε.Π.ΠΕ), το Συμβούλιο Ενεργειακής Αξιοποίησης Αποβλήτων (ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ), ενώ όπως κάθε χρόνο θα πλαισιωθεί και από πλήθος εταιρικών εκδηλώσεων και παρουσιάσεων καινοτόμων προϊόντων.

Η «Ecotec - Τεχνολογίες Περιβάλλοντος & Φωτοβολταϊκά Συστήματα» διοργανώνεται κάθε χρόνο από την «T Expo», τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ) και υποστηρίζεται από όλους σχεδόν τους φορείς του χώρου.

Μέγας Χορηγός της έκθεσης είναι η εταιρεία SOPRAY NEW ENERGY. Χορηγοί της έκθεσης είναι οι εταιρίες RenApps, Upsolar, NEON ENERGY, THESAN και SUNRISE PV.
Μεγάλος χορηγός επικοινωνίας είναι το μηνιαίο περιοδικό «Ecotec» και χορηγοί επικοινωνίας τα περιοδικά της T-Press «Θερμοϋδραυλικός», «Ηλεκτρολόγος», «Εργοταξιακά Θέματα», «Μετάδοση Ισχύος», «Logistics & Management» και «Car & Truck», η εφημερίδα Ναυτεμπορική, τα περιοδικά Green Tank, Sun & Wind, PV Magazine, Τεχνική Επιθεώρηση, ECON 3, ΠΡΑΣΙΝΟ ΣΠΙΤΙ, Profil Energy, Water & Waste. Χορηγοί Ηλεκτρονικής Επικοινωνίας είναι οι ιστοσελίδες naftemporiki.gr, Biomassenergy.gr και Energypress.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου