Σάββατο, 4 Αυγούστου 2012

Διαμαρτυρία για τις φημολογούμενες καταργήσεις των ιδρυμάτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην Βοιωτία και από το ΕΠΒ

Το Επιμελητήριο Βοιωτίας, εκφράζοντας την επιχειρηματική κοινότητα της Βοιωτίας, επιθυμεί να διαμαρτυρηθεί έντονα, σχετικά με δημοσιεύματα και πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες, μεθοδεύεται η κατάργηση περιφερειακών σχολών ΑΕΙ και ΤΕΙ σε όλη την χώρα, ανάμεσα τους και το  Τμήμα Περιφερειακής Οικονομικής Ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδας, που εδρεύει στην πόλη της Λιβαδειάς.
Μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες δημοσιεύσεις ο σχετικός σχεδιασμός με την κωδική ονομασία «Αθηνά» αναμένεται να προκαλέσει το κλείσιμο των σχολών από την ερχόμενη κιόλας ακαδημαϊκή χρονιά.
Εμείς, από την μεριά μας,  θα θέλαμε να σημειώσουμε, ότι αν και αυτή η πολιτική προφανώς εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο, που διαμορφώνει η δημοσιονομική κρίση και οι απαιτήσεις  της «τρόικας»,  τονίζουμε όμως, ότι η ελληνική οικονομία και κοινωνία δεν πρόκειται να εξέλθει από την ύφεση, αν σταματήσει να επενδύει στην παιδεία και στην σύζευξη επιχειρηματικότητας και εκπαίδευσης.
Το Τμήμα Περιφερειακής Οικονομικής Ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδας αποτέλεσε ένα ιστορικό αίτημα και όνειρο όλης της βοιωτικής κοινωνίας, η οποία σύσσωμη αγωνίστηκε για την υλοποίηση του.
Σήμερα, η Σχολή της Λιβαδειάς έχει κατακτήσει την δική της θέση στον ακαδημαϊκό χάρτη και έχει καταξιωθεί στην εκπαιδευτική κοινότητα, με το επιστημονικό της έργο και την διδακτική της ικανότητα.
Ακόμη, η τοπική κοινότητα μας την έχει αγκαλιάσει και επιχειρηματικοί φορείς έχουν εκδηλώσει την πρόθεση τους για την ευρύτερη στήριξη της.
Στο πλαίσιο αυτό, διαφωνούμε και είμαστε αντίθετοι σε όποια σχέδια κατάργησης σχολής τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην Βοιωτία και καλούμε τους συλλογικούς, πολιτικούς και αυτοδιοικητικούς φορείς σε συστράτευση για την αποτροπή αυτών των καταστρεπτικών σχεδιασμών.

Με τιμή        Ο Πρόεδρος
Αγνιάδης Παναγιώτης 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου